YOZGAT ŞEHİRLERARASI OTO TERMİNALİNDE HAYAT DURDU

YOZGAT ŞEHİRLERARASI OTO TERMİNALİNDE HAYAT DURDU

Hükümetin  koronavirüs salgınını önlemek amacıyla Türkiyede 31 kente  giriş çıkışları yasaklamasının ardından  Yozgattaki   otobüs firmaları şehirlerarası seferleri tamamen iptal etti.Bundan bir süre önce yolcuların talepleri üzerine Valilikten izin alarak  bazı merkezlere  aralıklarla otobüs seferleri düzenleyen firmalar , hükümetin son kararının ardından Ankara,İstanbul,İzmir,Bursa ve Antalya seferlerini tamamen kaldırdı. Seferlerin tamamen iptal edilmesi nedeniyle Yozgat şehirler arası otobüs terminali alanı bomboş kalınca peronlarda  hayat adeta durdu.

Yozgattaki otobüs firmalarının yetkilileri,Koronovirüs salgınının Yozgatın her bir yanında hayatı olumsuz etkilediği gibi,şehirlerarası seyahat trafiğini de adeta felce uğrattığını  belirterek konuya ilişkin şunları söylediler :

“Koronavirüs  belası başgösterdiğinde yolcu sayısı zaten azalmıştı.Sonra  otobüs seferlerine kısıtlama gelince seyahatler büyük ölçüde aksadı.31 vilayete giriş çıkışlar  kapatılınca  biz de seyahatlari tümden iptal etmek  zorunda kaldık.Artık terminalde sinek kanadını kaldırmıyor. Firmalarımız,şoförlerimiz,çalışanlarımız çok perişan..Eğer bu salgın durmaz ve uzarsa bilhassa bizim sektör çok mağdur olacak. Allah sonumuzu hayreylesin “

Yozgat şehirler arası terminalinde ilçelere sefer yapan minibüsler de yolcu azlığından seferlerini asgariye düşürdülerİlçe minibüslerinin önümüzdeki hafta bazı  ilçelere hiç sefer yapılamayacağı  bildirildi.

04/04/2020 17:06
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ