YOZGAT’IN VEKİLLERİNDEN VE BAŞKANLARINDAN ’15 TEMMUZ’ MESAJLARI

YOZGAT’IN VEKİLLERİNDEN VE BAŞKANLARINDAN ’15 TEMMUZ’ MESAJLARI

Bundan 4 yıl önce 15 Temmuzda meydana gelen hain darbe kalkışması Yozgat milletvekilleri,siyasi parti temsilcileri ve bazı STK yöneticileri tarafından bir kez daha lanetlendi.Gazetemize birer mesaj gönderen parlamenterler,siyasi partilerin başkanları ve STK temsilcileri konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundular :

CHP MİLLETVEKİLİ KEVEN : TEK GÜVENCEMİZ MİLLETİMİZİN AZİM VE KARARLILIĞIDIR

“Türk milletinin demokrasiye inancı ve milletin iradesinin her türlü otoriter anlayışın üstündedir.

FETÖ Terör Örgütü’nce gerçekleştirilen hain darbe girişimini ve arkasında ki dış odakları lanetliyorum. Geçmişte ki bütün askeri darbeler gibi 15 Temmuz darbesine karşı da halk egemenliğine ve demokrasiye sahip çıktık. Güçlü ve huzurlu bir Türkiye oluşturmanın yolu, Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yola sahip çıkmaktan geçiyor. Tek güvencemiz yine milletin azim ve kararlılığıdır. 15 Temmuz hain darbesini lanetlerken darbeye karşı şehit düşen askerlerimizi polislerimizi ve sivil vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Gazilerimize sağlık ve esenlik diliyorum.”

MHP MİLLETVEKİLİ SEDEF : DEVLETİMİZİN YAYINDA,MİLLETİMİZİN EMRİNDE OLACAĞIZ

“15 Temmuz 2016 gecesi demokrasiye pranga vurulmak istenmiş, millet iradesi Türk ve Türkiye düşmanları tarafından hain bir saldırıya uğramıştır. Türkiye’nin diz çökmesi ve millî varlığın tümden yıkılması maksadıyla Türk milleti ardından hançerlenmiştir.

Millî iradenin tecelligâhı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bombalanması ve asker kıyafetine bürünen FETÖ mensubu canilerin halkımıza silâh doğrultması, birer ihanet simgesi olarak tarihe geçmiştir.

Devletin tüm kademelerine haince sızan, vatan ve millet sevgisini unutmuş hain bir gurubun milletimizi karanlığa gömme girişimi yine Büyük Türk Milletinin el birliği ile bertaraf edilmiştir.

Tarih yapan ve tarih yazan büyük milletlerin büyük davaları ve insanüstü mücadeleleri vardır. Bu mücadele ağır bedeller ödense de bütün dünyanın gıpta ile baktığı, tepeden tırnağa erdemle, cesaretle ve fedakârlıkla doludur.

O gece milyonlarca Türk vatandaşı tek yumruk olup hainlere karşı durduğu büyük bir kurtuluş mücadelesi vermiştir.

Gücünü sandıktan, yetkisini milletten almayan bir idareyi asla meşru kabul etmeyiz. Demokrasi ve milletin iradesi dışında bir seçeneğe de boyun eğmeyiz.

Devletimizin yanında, milletimizin emrinde olacağız. Ülkemizin birliğine, kardeşliğimize ve demokrasimize karşı olanların da karşısına dikileceğiz. Çünkü biz Milliyetçi Ülkücü Hareketiz. Devletimiz ve ülkemiz var oldukça biz de varız.

Çanakkale'de olduğu gibi yedi düvele göğsünü siper ederek, bu aziz vatanı yeniden vatan kılan necip milletimizi ve Yozgat’lı hemşerilerimizi şükranla ve saygıyla selamlıyorum. Aziz milletimizin her bir ferdi, 15 Temmuz'un simge ismi Ömer Halis DEMİR başta olmak üzere 249 şehidimizin şahsında tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şifa diliyorum.”

BELEDİYE BAŞKANI KÖSE : 15 TEMMUZU UNUTMAYACAĞIZ ve UNUTTURMAYACAĞIZ

 "15 Temmuz öyle bir gün ki içinde hem ihanet, hem de zafer var. 'Ben öleyim ülkem yaşasın' diyen şehitleri sayesinde yeniden dirilen bir ulusun hikayesi var.

15 Temmuz'un, Türkiye için bir milat olduğuna inanıyoruz. Çünkü bu alçak saldırı, darbenin ötesinde bir işgal girişimiydi. 15 Temmuz, İstiklal Harbi'nden bu yana ülkemizin karşılaştığı en büyük tehlikeydi. O gece, Fetullahçı Terör Örgütü, devleti ele geçirmeye, milleti tahakküm altına almaya kalkıştı.

Darbe girişiminin asıl amacı; ülkemizi tarihimizde görülmemiş bir kaosa sürüklemek, kardeş kavgası başlatmak ve Türkiye'yi iç savaş ortamına sokmaktı. Darbe teşebbüsünün nihai amacı, Türkiye Cumhuriyeti'ni bir daha ayağa kalkamayacak duruma düşürmekti.

Allah'a şükürler olsun ki milletimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderdiğinde cesareti ve feraseti ile bu belayı, fitneyi durdurdu. Milletimiz demokrasimize ve özgürlüğümüze kasteden saldırı karşısında dik durdu canı pahasına milli değerlerini savundu.

Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Gazi Meclisimiz, Başbakanımız, siyasi partilerimiz, milletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve medyamızın kararlı duruşuyla, hep birlikte bir destan yazdık.

15 Temmuz destanını yazan demokrasi şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnet duygularımı ifade ediyorum.15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız. Rabbim ülkemize bir daha böyle günler yaşatmasın."

İL MECLİSİ BAŞKANI NAZLI : 15 TEMMUZDA MİLLİ İRADENİN GÜCÜ TÜM DÜNYAYA GÖSTERİLMİŞTİR

“ FETÖ Terör Örgütünün, ülkenin birliğine, bütünlüğüne, demokrasisine, Milletin egemenliğine ve hukukun üstünlüğüne karşı gerçekleştirmeye çalıştığı hain darbe girişinin yıldönümü olan 15 Temmuz günü, Yüce Türk Milletinin Tarihe altın harflerle yazılan şanlı direnişin önemli bir dönüm noktasıdır.

15 Temmuz’un Hainliğe, kalleşliğe ve ihanete karşı yeniden direniş mücadelesinin verilmesi, Milli İradenin yeniden direnişle şahlanması, Türk Milletinin, Devletinin birliğine, bütünlüğüne, Bekasına, Demokrasisine ve Milli İradeye yeniden sahip çıkmasının ortaya koymasının başlangıcıdır ve Tarihin sayfalarında altın harflerle yerini alacaktır.

15 Temmuz halkımızın ve Milletimizin yeniden dirilişi olmuştur. Yüce Türk milleti Tarihimizin önemli direnişlerinden birini bu tarihte hain FETÖ darbe teşebbüsüne karşı göstermiş, hain bu darbe girişimi sayın Cumhurbaşkanımızın  kararlı duruşu milletimizin feraset ve basireti ile önlenmiştir.

Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, milli iradesine, demokrasisine, kardeşliğine ve dünya liderliğine karşı vurulmak istenen bu hain darbe girişimine karşı Yüce Türk Milleti Darbecilerin ele geçirdiği uçaklarına, tanklarına ve ağı silahlarına karşı kanıyla, canıyla büyük bir direniş ile, 250 şehit ve binlerce gazi vererek, Milli İradenin ve Türk Halkının gücünü tüm dünyaya göstermiştir. İşte bu nedenle 15 Temmuz’un birinci yıldönümünde, demokrasi ve milli iradeye sahip çıkmak, 15 Temmuz Şehit ve gazilerimizi bir kez daha anmak ve 15 Temmuz direniş ruhunu canlı tutmak amacıyla sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde bir dizi etkinlikler düzenlenmiştir. 15 Temmuz ruhunu yeniden yaşayabilmek ve Milli İrade azmini dost ve düşmana yeniden hatırlatmak için Yıldönümü etkinliklerinde yapılan hain saldırılara karşı kararlılığımızı, birlik ve beraberliğimizi ortaya koyacağız.

BARO BAŞKANI ŞİMŞEK : 15 TEMMUZ BÜTÜNLÜĞÜMÜZE YÖNELİK HAİN BİR DARBE GİRİŞİMİDİR

“15 Temmuz 2016 tarihinde, emperyalistlerin, Türkiye Cumhuriyeti Devletine, Türk milletine ve Demokrasisine karşı gerçekleştirmeye çalıştığı hain işgal girişiminin üzerinden 4 yıl geçmiştir. Söz konusu girişim, bağımsızlığımıza, birlik ve beraberliğimize, ülke bütünlüğümüze yönelik alçakça girişimdir.

15 Temmuz 2016 emperyalistlerin, ülkemiz içerisindeki iş birlikçileri ile birlikte, Anayasamızda demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olarak ifadesini bulan Türkiye Cumhuriyetine, Devletine, Türk milletine ve Demokrasisine karşı gerçekleştirmeye çalıştıkları hain bir girişimdir.

Ülkenin bölünmez bütünlüğü, milletin Birliği ve beraberliği adına, bir daha böyle hain girişimlerle karşılaşmamak için sahip çıkılması gereken esas unsurlardan belki en önemlileri Demokrasi ve Hukukun üstünlüğüdür. Adalet, Hukuk ve Liyakat esaslarından asla taviz verilmemelidir. Gelenek ve inancının temelinde adalet ve liyakata yer ve değer veren bir milletiz. Aksi halde, kudretini milletten, devletten, hukuktan, adalet ve liyakatten alanlar yerine, kendilerini bağladıkları yerlerden gelen talimatlarla işlem yapan yapılarla, adaletsizliklerle karşı karşıya kalırız.

Darbenin her türlüsünü tekrar lanetliyor, bu millet, devlet , bayrak ve milli manevi değerlerimiz için her daim canını ortaya koyan tüm Aziz şehitlerimize Allah tan rahmet diliyor, Gazilerimizi saygıyla anıyorum”

AK İL BAŞKANI DURSUN : 15 TEMMUZDA HAİNLERE KARŞI YENİ BİR DESTAN YAZILMIŞTIR

“15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminde Türk milleti vatanın bölünmez bütünlüğüne kast eden hainlere karşı yeni bir destan yazmıştır.Yüce Türk milleti FETÖ’cü hainlere karşı verdiği kahramanca mücadeleyi asla unutmayacak ve unutturmayacaktır.

Ülkemizi bölmek, parçalamak isteyen emperyalist güçler ve onların taşeronluğunu yapan işbirlikçileri hain FETÖ’cüler 17/25 Aralık’ta yapamadıklarını bu sefer 15 Temmuz 2016 yılında kanlı eyleme dönüştürdü. Ama hamdolsun Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile sokağa çıkan ve canları pahasına vatanını savunan aziz şehitlerimiz, kahraman gazilerimiz bu hainlere geçit vermemiştir. Tıpkı Çanakkale’de atalarımız bütün imkansızlıklara rağmen yurdumuzu düşman işgalinden nasıl kurtardıysa, 15 Temmuz hain darbe girişiminde de aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz iman gücüyle tankların ağır silahların üzerine kahramanca giderek hainlere dur demiştir. Devletler, milletler tarihleri ile yaşarlar. Bizimde şanlı tarihimize altın harflerle yazılan 15 Temmuz destanı tarihteki yerini almıştır. Bize düşen en büyük görev 15 Temmuz’da ölümlerin üzerine yürüyen bir lider ve o lidere sonuna kadar güvenen bir milletin asla yenilmeyeceği, teslim alınamayacağı ruhunu yaşamak ve yaşatmak için nesilden nesile aktarmaktır. Bu vesile ile 15 Temmuz gecesi vatanı uğruna gözünü kırpmadan şehit düşen aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kahraman gazilerimize acil şifalar diliyorum.”

AK PARTİ MERKEZ İLÇE BAŞKANI KÜRŞAT KILIÇ :  15 TEMMUZA HEP SAHİP ÇIKMALIYIZ

“15 Temmuz siyasi tarihimizde eşine az rastlanır bir ihanettir. 15 Temmuz 2016 gecesi bu ülke farklı bir terör saldırısı ile karşı karşıya kaldı. Türk Silahlı Kuvvetleri ve devletin çeşitli kademeleri içerisine yuvalanmış Fetullahçı Terör Örgütü mensubu hainlerin başlatmış olduğu bu darbe girişimi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla vatanı, milleti, bayrağı ve demokrasiye sahip çıkmak için sokağa çıkan kahraman halkımızın gösterdiği büyük bir cesaret örneği ile bertaraf edildi.

15 Temmuz ihanetini asla unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız. O karanlık gecede şehadete yürüyen kahraman vatansever kardeşlerimiz, kanlarını ve canlarını feda ederek bu güzel vatanı ve sevdiklerini bize emanet olarak bıraktı. Şimdi bu emanete sahip çıkma zamanıdır. Şimdi birlik olma ve yaraları sarma zamanıdır. Alçak darbe girişimini engelleyen kahraman şehitlerimize, gazilerimize ve onların ailelerine millet olma bilinciyle sahip çıkmak bizim en büyük görevlerimizden biridir.

Tek vatan, tek bayrak, tek millet, tek devlet uğruna ebediyete irtihal etmiş tüm şehitlerimizin ve gazilerimizin ailelerinin ve yakınlarının daima yanlarında ve hizmetinde olacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Allah devletimize milletimize zeval vermesin. Birliğimiz, dirliğimiz daim olsun”

MHP İL BAŞKANI ALTAN : 15 TEMMUZUN  O HAİN KALKIŞMASINI  NEFRETLE KINIYORUM

“Yıllarca insanımızın manevi duygularını su istimal eden, kendileri içerde kolları ve komutası dışarda bir yapı olan FETÖ ve destekçileri tarafından, 15 Temmuz 2016 tarihinde, Mübarek Ülkemize, tarihi bir ihanet gerçekleştirilmiş ve bu sonucunda da, Polis Harekât Okulu ve TBM Meclisine Bombalar yağmış, masum vatandaşımıza ateş edilmiştir ve doğrudan demokrasimiz hedef alınmıştır. Bu ihanet sonucu 251 vatandaşımız şehit 2194 vatandaşımızda gazi olmuştur. Daha büyük çapta can kaybına sebebiyet vereceği belli olan kalkışma hareketi, Devlet adamlarımızın yerinde kararları ve Milletimizin kahramanca direnci ile durdurulmuştur.
Ülkücü Milliyetçi Hareket, her zaman Devletinin emrinde, Milletinin yanında olduğunu 15 Temmuzda da göstermiş ve bu ülküsünde ne kararlı olduğunu ispatlamıştır. O Hain kalkışmayı nefretle anıyorum, yapanlar hem bu dünyada hem ahirette hesabını vereceklerdir. Allah, bu aziz millete böyle bir acıyı bir daha yaşatmasın”

TİCARET BORSASI BAŞKANI ERKEKLİ : ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE,GAZİLERİMİZİ SAYGIYLA ANIYORUM

“Tarihimizin en zor günlerinden biri olan 15 Temmuzda başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Gazi Meclisimiz, Başbakanımız, siyasi partilerimiz, milletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve medyamızın kararlı duruşuyla bir destan yazdığımız “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Beraberlik Günümüzün” yıldönümünde Bir daha böyle hain girişimlerin yaşanmaması için mücadelemize hep birlikte devam edeceğiz.Darbenin ötesinde bir işgal girişimi olan bu alçak saldırıda vatanımız için canını veren 249 Şehidimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. “

YSMMMO BAŞKANI AHMET BULUT : AZİZ  MİLLETİMİZİN ŞANLI ZAFERİDİR

Tarihimizin en karanlık gecelerinden ve aynı zamanda dönüm noktaların biri olan 15 Temmuz Kalkışması ve Darbe Girişiminin 4. seneyi devriyesini idrak ediyoruz.

Binlerce yıllık tarihinde sayısız savaşları, felaketleri ve zor dönemleri geride bırakan aziz milletimiz, son olarak 15 Temmuz 2016 günü FETÖ’ye bağlı vatan hainlerinin darbe teşebbüsüne şahit olmuştur.

Devletimizin tüm kurumları, güvenlik güçleri ve asil milletimizin dua ve destekleriyle ülkemizin bekasına, birliğine, huzuruna ve geleceğine kast eden tüm hain odaklara ve bölücü terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadeleden asla taviz verilmeyecektir.

Milletimiz; üzerine açılan ateşlere, atılan bombalara, yöneltilen tehditlere, gözlerinin önünde şehit edilen insanlara rağmen meydanı darbecilere bırakmamış, ülkesine ve iradesine kararlı bir şekilde sahip çıkarak darbe teşebbüsünü bertaraf etmiştir.15 Temmuz, milletimizin; kökü nerede olursa olsun, hangi güce dayanırsa dayansın, iradesini hangi odağa teslim ederse etsin, bu millete ve bu ülkeye ait olmayanlara karşı tarihî bir meydan okumasıdır.

Ülkemizi hegemonyası altına alamayan, her türlü baskıya ve oyuna rağmen gelişimimizin, güçlenişimizin önüne geçemeyen güçler, bu heveslerine darbe ile ulaşmak istemişlerdir. Ancak onların bilmediği bir nokta vardır ki, Türk Milleti, egemenliğini teslim etmektense şehit olmayı yeğleyecek kadar vatanseverdir.Bilinmesini isterim ki, Milletimiz, o karanlık gecenin şafağını nasıl aydınlıkla buluşturmuşsa, istikbalimizi karanlığa boğmak isteyenler hangi isim altında toplanırsa toplansın yine gereken yanıtı verecektir.

Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hâkimiyet, kayıtsız şartsız milletindir” ilkesini şiar edinen Yozgat smmm  odası olarak demokrasiyi savunmaya devam edeceğiz. Devletimizin yanında, milletimizin emrinde olacağız. Ülkemizin birliğine, kardeşliğimize ve demokrasimize karşı olanların da karşısına dikileceğiz. Çünkü devletimiz ve ülkemiz var oldukça biz de varız. Demokrasi varsa hepimiz varız.

Yozgat Mali müşavirler olarak, aynı ruh, aynı inançla çalışmayı sürdürüyoruz. Türkiye’nin dünyanın en büyük ekonomileri arasında yerini almasını ve lider ülke haline gelmesini iş dünyasına  yön vererek hep birlikte çalışarak sağlayacağız.

15 Temmuz da Türk Milleti’nin varlığına, istikbaline ve inançlarına darbe vurmak isteyenlere karşı gövdesini siper ederek gösterdikleri kahramanlıkla adlarını tarihe yazdıran şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anarken, vatanına ve bağımsızlığına sahip çıkan aziz Milletimizi saygıyla selamlıyoruz.”

EĞİTİM BİR-SEN BAŞKANI ŞEREFLİ : 15 TEMMUZ MÜCADELESİ BAĞIMSIZLIĞIMIZIN DESTANIDIR

 “15 Temmuz 2016, ülkemizi işgal etmek isteyen emperyalist güçlerin içimizden devşirdikleri hain kuklalar eliyle bağımsızlığımıza darbe vurmak, birliğimizi tarumar etmek, tarihsel misyonumuza son vermek için yaptığı kalkışmanın milletin güçlü iradesi sayesinde bozguna uğratıldığı tarihî bir gündür.Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) devletin kılcal damarlarına sinsice sızarak milletin malı olan silahları millete doğrultmasının, meşru yönetimi saf dışı bırakarak ülkemizi efendilerine peşkeş çekme arzusunun, mazlumların son umudu, son kalesi Türkiye’nin varlığına kastetmesinin üzerinden dört yıl geçti.15 Temmuz, hiçbir hak, hukuk ve ahlakta sınır tanımayan, çıkarları uğruna her şeyi göze alan FETÖ ihanet şebekesi; millî ve manevi değerlerimizi istismar ederek, dinî vecibelerimizi çıkar aracına dönüştürerek, milletin merhametini sömürerek, kökü dışarıda derin bağlantılarından aldığı talimatla büyük bir ihanete girişmiş, kendi milletine namlu doğrultmuş, kendi ülkesini işgale yeltenmiştir. Hainler 35 uçakla millete ve kurumlarına bomba yağdırmış, 37 helikopterle masum insanlara yaylım ateşi açmış, 74’ü tank olmak üzere 246 zırhlı aracı vatandaşlarımızın üzerine sürmüş, 3 gemiyi muhtemel olaylar için hazır bekletmiş, 3 bin 992 otomatik tüfek kullanarak stratejik kurumlara saldırmış, direnen halkı kurşun yağmuruna tutmuştur. 251 vatanperver insanımız şehit, 2 bini aşkın kahramanımız gazi olmuştur.

 15 Temmuz’da, Çanakkale’de koyun koyuna yatan şehitlerimizin miras bıraktığı birlik ve beraberlik milletimizi tek bir gövdeye dönüştürmüş, istikbalin istiklalden geçtiği kayıtlara bir kez daha düşmüştür. Eğitim-Bir-Sen olarak, tarihin hangi kesitinde, dünyanın neresinde olursa olsun, tüm darbeleri ve darbecileri lanetliyoruz. Bütün vesayet düzenlerini, milletin iradesine ipotek koyan anlayışları ve arayışları tartışmasız reddediyoruz. Milletimizin güçlü iradesiyle atlattığımız bu büyük badirelerden sonra yeni ufukları görmenin, yeni umutları menzil edinmenin vaktidir, diyoruz. Bu vesile ile hesapları kirli, elleri kanlı darbeci hainleri bir kez daha lanetliyor, şehitlerimizi minnetle yâd ediyor, gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyoruz”

HAK –İŞ BAŞKANI : ZARARSIZ : 15 TEMMUZ ŞEHİT ve GAZİLERİ BİZİM ONURUMUZDUR

“15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye, bir grup hainin başlattığı işgal girişimine sahne olmuş, asker kıyafetine bürünmüş eli kanlı teröristler, millet iradesiyle seçilmiş olan hükümeti düşürerek devlet yönetimini zorbalıkla ele geçirmeye çalışmıştır. Milletimiz büyük bir demokrasi mücadelesi vererek, darbe geleneğine karşı dünyada eşi benzeri görülmemiş bir başarı ortaya koymuş, hainlere karşı tek yürek olarak kısa sürede bu girişimi engellemiştir. Konfederasyonumuz HAK-İŞ, 15 Temmuz darbe girişimine karşı da tüm sendikaları ve teşkilatı ile birlikte, milletten, demokrasiden ve özgürlüklerden yana olan tavrını net bir şekilde ortaya koymuş, sağlam bir demokratik duruş ve mücadele sergilemiştir.

HAK-İŞ Konfederasyonu bugüne kadar bütün anti demokratik girişim ve oluşumlara karşı yaptığı gibi 15 Temmuz’da da en hızlı, en etkin ve doğrudan tepkesini teşkilatı ile birlikte güçlü bir şekilde ortaya koymuştur. HAK-İŞ teşkilatı, darbe girişiminin ilk dakikasından itibaren milli iradeye, demokrasiye ve geleceğine sahip çıkmıştır. Bu uğurda HAK-İŞ üyesi Celalettin İbiş, Ahmet Özsoy, Ali Karslı ve Hakan Gülşen şehit olmuş, yüze yakın üyemiz de gazi olmuştur.

Başta bu şehitlerimiz olmak üzere darbeye karşı mücadele ederken vatan ve bayrak uğruna şehadet şerbetini içen 251 şehidimizi rahmetle, gazilerimizi de minnetle anıyoruz. Onlar bizim onurumuzdur. Yüzyılın ihanet hareketi olan FETÖ mensubu hainler tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz Türkiye’yi işgal ve hain darbe girişimine tüm üyeleri ile ilk andan itibaren şiddetli bir şekilde tepki gösteren Konfederasyonumuz HAK-İŞ, bu girişimi unutmadı, unutmayacak ve unutturmayacaktır. HAK-İŞ olarak, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da vatanımızı, bayrağımızı ülkemizi ve demokrasimizi korumaya, milletimizin geleceğine kasteden her türlü saldırıya karşı birlikte mücadele etmeye hazırız. HAK-İŞ, ulusal ve uluslararası arenada gerçekleştirdiği etkinlik, sempozyum, konferans ve panellerde 15 Temmuz bilincini diri tutmak için, darbeci zihniyeti telin ederek milletimizin yazdığı destanı gelecek nesillere aktarma kararlılığındadır. Bu amaçla katıldığı her toplantıda ve etkinlikle 15 Temmuz Şehitlerimizi anmayı prensip edinmiştir.

15 Temmuz Türkiye’yi işgal ve hain darbe girişimine kahramanca direnen, vatan, millet, devlet, demokrasi ve cumhuriyetimizin bekası için canlarını feda eden şehitlerimize bir kez daha Yüce Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, gazilerimize şifalar diliyoruz. Şehit ve gazilerimizi minnetle anıyoruz”

BİRLİK VAKFI İL BAŞKANI FAHRİ  ŞEKER : 15 TEMMUZ TARİHİ BİR ZAFERDİR

“Ülkemiz, 15 Temmuz 2016’da FETÖ terör örgütü ve himayecilerinin cüret ettiği tarihinin en büyük saldırılarından birine maruz kalmıştır. Ancak yine tarihinin en büyük zaferlerinden birini de bu gece yaşamıştır milletimiz. 15 Temmuz gecesi, vatanı için tankların önüne kendini korkusuzca atan, kurşunlara göğsünü siper eden milletimizin en şanlı direnişlerinden birinin yaşandığı kutlu bir gecedir. Her yıl olduğu gibi inşallah bu yıl da 15 Temmuz şanlı direniş gecesini büyük bir coşku ve gururla anacağız.

Ancak bu yıl 15 Temmuz bizim için çok daha anlamlı hale gelmiştir. 15 Temmuz 2016 gecesini Ayasofya’yı Kiliseye çevirmek isteyen zihniyete karşı vatanımızı savunduğumuz bir gün olarak anıyoruz.   10 Temmuz 2020 günü ise bundan böyle aziz milletimizin prangalarından kurtulduğu ve gerçek bağımsızlığını kazandığı gün olarak anılacaktır. Çünkü Ayasofya Camii fetih ruhunun somutlaştığı bir sembolüdür.  Ayasofya Camii bu millet için özgürlüğün ve bağımsızlığın sembolüdür. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, “Ayasofya’nın camiye çevrilmesi, Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne kavuşmasının habercisidir”. Yeniden dirilişin başlangıcıdır Ayasofya…

Artık çok daha güçlü bir ülkeyiz. 15 Temmuz’da menfur darbe girişimine ya da Vakfımızın Kurucu Başkanı, 15 Temmuz gecesinin Meclis Başkanı Sayın İsmail Kahraman abimizin deyimiyle “işgal girişimine” tek millet olarak nasıl karşı koyduysak, bundan sonra gelecek her türlü saldırıları da defedecek gücümüz var Allah’ın izniyle. Kurucular Kurulu üyemiz Sayın Cumhur Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde, Ayasofya’da olduğu gibi daha nice mücadeleden zaferle çıkacağız inşallah…

Bu vesile ile 15 Temmuz gecesinin kahraman şehitlerini rahmetle anıyoruz. Yozgatlı şehitlerimiz, bu şehrin evlatları; Cengiz Polat, Hasan Altın, Celalettin İbiş, Serkan Göker, Mustafa Aslan, Mustafa Koçak, Beytullah Yeşilay, Mehmet Ali Vurel, Yasin Yılmaz, Özgür Gencer, İbrahim Yılmaz, Yıldız Gürsoy, Ömer İpek… hep yüreğimizde yaşayacaklar. Onları hiç unutmadık, hiç unutmayacağız. Şanlı mücadelenin gazilerini de şükranla anıyoruz. Vatanına hep sahip çıkan ve bu uğurda şehitler tepesini boş bırakmayan Yozgatlı hemşehrilerimizin ve aziz milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü tebrik ediyorum.”

15/07/2020 20:32
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ