YOZGAT HEYETİNDEN ZİLEDE ENDÜSTRİYEL KENEVİRİ TANITIM  ZİYARETİ

YOZGAT HEYETİNDEN ZİLEDE ENDÜSTRİYEL KENEVİRİ TANITIM ZİYARETİ

Yozgat Bozok Üniversitesi Girişimcilik ve Üniversite Sanayi İşbirliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Mehmet Kara ve beraberindeki heyet Zile ilçesinde endüstriyel kenevir konusunda bilgilendirme programları gerçekleştirdi.

Yozgat Ticaret Borsası Genel Sekreteri Nazif Gençarslan  Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Sami Erdoğan ile birlikte  önce  Zile Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti, Oda Yönetim Kurulu Başkanı Necati Bice, Genel Sekreter Ertuğrul Oğuz Şengör, Dış Ticaret Uzmanı Tuğba Vural Özyeşil ve Tokat Odalar Borsalar Akademik Danışmanı Dr. Musa Said Döven’ in katıldığı ziyaret esnasında  Kenevir Araştırma Enstitüsü  konuya ilişkin sunum yaptı.Sunumda  Üniversitenin, 23.01.2020 tarihinde Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı kapsamında ihtisaslaşan üniversite olarak faaliyetlerinin hız kesmeden sürdürüldüğü belirtildi. Bu ürünün özellikle gıda, yem, kozmetik, sağlık sektörü, inşaat, enerji ve tekstil başta olmak üzere birçok alanda kullanımının yaygın ve verimli olduğu dile getirildi. Bu kapsamda üniversitenin bilimsel çalışmalar yapılması, ürün geliştirilmesi gibi konularda destek sağladığı ve sağlamaya devam ettiği anlatıldı.

Yozgat heyeti ,Zile Ticaret ve Sanayi Odası programından sonra  Zile Ticaret Borsasını da ziyaret ettib Burada da Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Teke, Genel Sekreter Ö. Faruk Önkuzu ve borsa personellerinin katılımı ile endüstriyel kenevir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Bu programların bundan sonraki süreçlerde özellikle tarımsal alanda faaliyet gösteren üyeler adına ilk olduğu ve en kısa sürede kendilerine bilgilendirmelerin yapılacağı ifade edildi. Yapılan çalışmaların daha sağlıklı sürdürülebilmesi adına Yozgat Bozok Üniversitesinin ziyaret edilip bu alanda daha kapsamlı bilgilerin üyelere ulaştırılmasının sağlanacağı da dile getirildi. 

07/10/2021 21:46
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ