VALİ POLAT: BU PROJE YOZGAT’IN TURİZMİNE ve TANITIMINA KATKI SUNACAK

VALİ POLAT: BU PROJE YOZGAT’IN TURİZMİNE ve TANITIMINA KATKI SUNACAK

Yozgat’ın tarihi,kültürel ve doğal güzelliklerinin tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla oluşturulan ORAN Rota Yozgat Web Sitesi Mobil Uygulama sözleşmesi törenle imzalandı.Valilik Makam toplantı salonunda düzenlenen imza törenine; Vali Ziya Polat, ORAN Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci ve İl Kültür Müdürlüğü yetkilileri katıldı.

Yozgat Valisi Ziya Polat yaptığı törende  konuşmada; sözleşmsi imzalanan projenin Yozgat’ın ulusal ve uluslar arası düzeyde tanıtılmasına büyük katkı sağlayacağını açıkladı.

Yozgat Valisi Ziya Polat  konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi :

 “ Yiğitler Şehri Yozgat Tarihi, Kültürü, Turizmi, gastronomisiyle Yozgat’ımızın tanıtımına destek sağlayacağımızı düşündüğümüz Rota Yozgat uygulaması ile Yozgat’ın değerleri güzelliklerini profesyonel ekip tarafından videoların çekilmesi, fotoğrafların çekilmesi 360 derece 4K çekimlerinin yapılması ve uygulama üzerinden insanlarımıza ulaştırmak hedefi içerisindeyiz. En kısa zaman içerisinde şirketler ile ORAN Kalkınma ajansımız anlaşma yapar bu uygulamayı en kısa sürede hayata geçmesini istiyoruz. Yozgat’ın tarihi kültürel yerlerini sizlerde biliyorsunuz ancak bunu insanlarımıza hem ulusal hem de uluslar arası düzeyde tanıtmak için çaba göstermek gerekiyor basınımızdan da destek istiyoruz”

 Rota Yozgat Web Sitesi Mobil Uygulama projesine ilişkin açıklama yapan ORAN Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci ise bu konuda şöyle konuştu :

“Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajanları Genel Müdürlüğü Koordinasyonunda faaliyet gösteren Orta Anadolu Kalkınma Ajansı kurulduğu günden bu yana TR72 bölgesinde turizm ve tanıtımın geliştirilmesine yönelik önemli çalışmalar yapmıştır. Turizm altyapısının geliştirilmesine yönelik birçok destek sunmuş, tanıtım faaliyetleri kapsamında yapılan çok sayıda organizasyonda ise hem destekleyici hem de paydaş olarak yer almıştır.  Ajansın 2022 yılı Çalışma Programında yer alan faaliyetlerden birisi de Yozgat ilinin turizm ve tanıtım alanında desteklenmesi için bir web sitesi ve mobil uygulama geliştirilmesidir. Bu kapsamda çalışmalarına devam eden ORAN, uygulamada yer alması gereken öğeleri ve bu konuda yapılması gereken çalışmaları belirlemiştir. Gerekli hazırlık çalışmaları sonucunda Yozgat Valiliği himayesinde Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen Rota Yozgat uygulaması geliştirilmeye başlanmıştır. Uygulama kapsamında, Yozgat ilinde ve ilçelerinde belirlenen bölgelerde doğal güzellikler, tarihi eserler ve gastronomi ürünleri gibi turistik değerlerin 4K çözünürlükte fotoğraf ve video çekimleri,  belirlenen konumlarda timelapse çekimleri ve 360o video çekimleri yapılarak hazırlanan web sitesinde ve mobil uygulamada gösterimi ve tanıtımı yapılacaktır.

 Kilci,daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü :

“Turizm sektörü ve tanıtım faaliyetleri, bilgi teknolojilerinde yaşanan ilerlemelerden ve yeni teknolojilerden yoğun bir şekilde etkilenmektedir. Bir ziyaretçinin ilk izlenimlerinde gideceği destinasyon ile ilgili sözlü, yazılı ve görsel her türlü dijital medya ve basın yayın önemli bir etkendir. Ziyaretçiler yolculuk öncesi edindikleri bilgileri akıl ve duygu yorumuyla birleştirerek rota hakkında zihinsel bir çerçeve çizerler. İyi yönetilen ve marka haline gelmiş bir destinasyon olmak için sunulan hizmet ve deneyimlerin yanında ziyaretçilerin bölgeye ilişkin fikirlerinin ve hislerinin de dikkate alınması gerekmektedir.”

23/11/2022 02:37
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ