VALİDEN COVİD19 RAPORU: 530 BAŞVURU,99 ŞÜPHELİ,79 TABURCU

VALİDEN COVİD19 RAPORU: 530 BAŞVURU,99 ŞÜPHELİ,79 TABURCU

Yozgat Valisi Kadir Çakır,Koronavirüs salgınının Yozgat’ta yarattığı sorun ve etkilerini düzenlediği basın toplantısı ile açıkladı.Yozgatta koronavirüs yüzünden hasta sayısı konusunda herhangi bir rakam vermeyen Vali Çakır,Koronavirüs yüzünden Yozgat merkez ve ilçelerdeki hastanelere bugüne kadar 503 kişinin başvurduğunu belirterek ‘Yozgatta Koronovirüs nedeniyle 288 kişi doktor kontrolünden sonra hastaneden gönderildi.215 kişinin numunesi alındı.Numune sonuçlarına göre 79 kişi taburcu edildi .37 kişi evde izole edildi.hastanede  de 99 şüpheli  var.”dedi.Vali Çakır,Yozgata dışardan gelen Koronavirüs şapheli insanların temasları nedeniyle Yukarıkarahacılı ve Derbent köylerinde karantina uygulaması başlattıklarını söyledi.

Basın toplantısında bir gazetecinin “ Yozgatta Koronavirüsten  kaç kişi hayatını kaybetti”sorusuna “Ölenlerin sayısını Sağlık Bakanlığı açıklıyor”diye yanıt veren Vali Çakır,Yozgatta Koronavirüsle ilgili ciddi bir durumun olmadığını,ancak bunun  ‘ciddi bir şey olmayacak’ anlamına da gelmeyeceğini vurguladı.Bundan sonraki süreçte Yozgat Şehir Hastanesi'nde sadece korona virüsü ile ilgili hastalara bakılacağını, Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinde  ise diğer hastalarını  kabul edileceğini açıklayan  Vali Çakır,”Yozgat Şehir Hastanemizde randevulu,randevusuz ve acil alanında normal hasta kabulü yapılmayacaktır. Hastanemizde sadece korona virüs vakalarına bakılacaktır. korona virüs şüphesi bulunanlar pandemi polikliniğimizde muayene edilecektir. Normal poliklinik hastaları Yozgat Bozok Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde muayene edilecektir. Bu konuda herkesin gerekli hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz" dedi

Vali Kadir Çakır, Yozgat Valiliği konferans salonunda düzenlediği basın toplantısında Yozgatta karantinaya alınan 2 köyle ilgili verirken özetle şunları söyledi :

“Bu köylerimizde sosyal mesafenin uygulanmaması ve özellikle il dışından köye gelen misafirlerin bizlere bilgi verilmeden kabul edilmesi. Bunun neticesinde maalesef bu iki köyümüzü karantina altına aldık. Bu anlamda Yozgat dışında yaşayan hemşerilerimize seslenmek istiyorum; lütfen memleketinize gelmeyin.Kimse evinden çıkmasın, köye, şehre gelmesin. Gelmek zorunda olanlar ise bize bildirilsin, gerekli önlemler alınsın ki salgın yayılmasın..Ayrıca İlimize dışardan gelen tüm vatandaşlarımızı girişte kontrol ediyoruz. Ateşleri ölçülüyor. Sıkıntısı olanlar hastaneye yönlendiriliyor. Nereden geldikleri, nereye gittikleri, neden geldikleri gibi birçok soru yöneltiliyor. Ona göre gerekli işlem yapılıyor. Yozgat’tan gitmek isteyenler için de durum aynısı’…

Açıklamasında daha sonra 28 Mart'tan itibaren emniyet ve jandarma ekiplerinin kontrollerine yoğun bir şekilde devam ettiğini de dile getiren Vali Çakır, "28 Mart itibariyle 2 bin 781 araç kontrolü yapıldı, 5 bin 359 şahısta kontrol edildi. Bu şahıslar arasında sıkıntılı, riskli gruplardaki kişilerde tedbir olarak kontrol altına alındı. Yine dışarıya çıkma yasağına uymayan 100 kişiye de para cezası uygulandı" dedi. 

30/03/2020 16:44
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ