TAŞKIN:  % 50’LİK ARTIŞ, SAĞLIK ÇALIŞANLARINA UMUT OLDU

TAŞKIN: % 50’LİK ARTIŞ, SAĞLIK ÇALIŞANLARINA UMUT OLDU

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, asgari ücretin 4250 lira olarak güncellenmesi, ayrıca gelir ve damga vergisi kaldırılarak yapılan iyileştirmenin sağlık çalışanları açısından da kendilerine yönelik bir iyileştirme yapılabilir umudunu doğurduğunu söyledi. 

Sayın Cumhurbaşkanı'nın açıklamış olduğu asgari ücret miktarının; gelir ve damga vergisinin kaldırılmasıyla net olarak ödeneceğinin altını çizen Taşkın, özveriyle çalışan ve tüm beklentilerini ve umutlarını toplu sözleşme masasında bırakan sağlık çalışanlarının da aynı özveriyi beklediğini söyledi.

Sağlık teşkilatlarında çalışanların gece gündüz özverili bir şekilde görev yaptıklarına dikkat çeken ve her türlü olumsuz risklere karşı halkına sağlık hizmeti sunan tüm sağlık çalışanlarının da asgari ücrete yapılan %50'lik artış kadar iyileştirmeyi hak ettiğini söyleyen Taşkın, şu ifadelere yer verdi:

"Öncelikle asgari ücretle çalışan kardeşlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. İktidar ve işveren cephesi %50'lik artışla asgari ücretliye büyük bir destek verdi. Bu destek iktidar için büyük bir özveri. Her geçen gün alım gücü zayıflayan, hem vergi dilimi, hem de enflasyon nedeniyle maaşının erimesi neticesinde en temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak hale gelen memur ve memur emeklilerinin de en az %50'lik bir iyileştirme ile insanca yaşayabilecekleri şartlara kavuşturulması gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Asgari ücretliye verilen %50'lik artış ile sağlık çalışanlarının bugün itibariyle eline geçen net maaş eşitlenmiştir. Bu çerçevede sağlık çalışanlarının tamamını kapsayacak şekilde düzenleme yapmak üzere 22 aralık da TBMM'de toplanacak olan komisyonun, sağlık çalışanlarının içinde bulunduğu ekonomik ve sosyal durumu dikkate alarak bir düzenleme yapmasını bekliyoruz; 3600 ek göstergenin tüm sağlık çalışanlarını ve emeklilerini kapsayacak şekilde düzenlenmesini, vergi diliminin %15'de sabitlenmesini, 1.500 lira refah payı ve 1.500 lira bayram ikramiyesi verilmesini istiyoruz. Bu şekildeki bir iyileştirme ile ancak refaha kavuşabileceğimizin altını çiziyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın sağlık teşkilatlarında özveriyle çalışanların ve bunların emeklilerini de düşünerek önemli bir iyileştirme yapacağına inanıyoruz. Nitekim tüm sağlık çalışanları aynı beklentinin içine girmiştir."

 
19/12/2021 00:19
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ