SORGUNDA  5 YILDIZLI ve 714 YATAKLI TERMAL OTEL PROJESİ

SORGUNDA 5 YILDIZLI ve 714 YATAKLI TERMAL OTEL PROJESİ

İl Genel Meclisi Ağustos ayı üçüncü bileşim toplantısını Meclis Başkanı İskender Nazlı başkanlığında yapıldı. 4 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda komisyon raporları okunarak oy birliği ile kabul edildi.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı İrfan Coşgun, Akdağmadeni ilçesinde 2019-2020 yılları içerisinde tevhit, ifraz, yapı ruhsatı gibi işlemleri yapıldığı hakkında meclis üyelerine bilgi verdi. Yapılan görüşmeler sonrasında oy birliği ile kabul edildi.

Diğer bir gündem maddesinde ise Sarıkaya ilçesi ve köylerinde bulunan sağlık ocaklarının ve sağlık evlerinin genel durumları hakkında Çevre ve Sağlık komisyonu Başkanı Mesut Kılıç tarafından verilen bilgiler oy birliği ile kabul edildi.

Üçüncü gündem maddesinde ise Aile ve sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde Sorgun ilçesinide faaliyetini sürdüren Sorgun Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma vakfı başkanlığının yaptığı çalışmalar ve yardımlar hakkında Aile ve Sosyal Politikalar Komisyonu Başkanı Mustafa Gezer’in okuduğu rapor oy birliği ile kabul edildi. Gündemin son maddesinde ise Jeotermal ve Su kaynakları Komisyonu tarafından hazırlanan rapor okundu.

Jeotermal ve Su kaynakları Komisyonu Başkanı Ahmet Ünsal tarafından okunan raporda, Sorgun ilçesinde faaliyetini sürdüren Lokman hekim Turizm şirketinin il özel idaresine verdiği dilekçende 315 ada, 714 yatak kapasiteli 5 yıldızlı termal otel projesi yapacağından ilçede bulunan ısı merkezinin il özel idaresine ait dağıtım deposundan gelen jeotermal sudan güncel sıcaklık ve debi verileri doğrultusunda 20 lt/sn jeotermal suyun il özel idaresinin yüzde 93.687 oranında sahip olduğu Bozjet anonim şirketi tarafından belirlenecek sözleşme hükümleri doğrultusunda anılan yatırımı 12 ay içerisinde başlanıp 48 ay içerisinde tamamlanması şartıyla Lokman hekim Turizm şirketine verilmesi konusu oy birliği ile kabul edildi.

07/08/2020 21:03
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ