MÜFTÜ  GÜLDEN: KADİR GECESİ BİN AYDAN DAHA HAYIRLIDIR

MÜFTÜ GÜLDEN: KADİR GECESİ BİN AYDAN DAHA HAYIRLIDIR

Yozgat il Müftüsü Ali Gülden  Kadir Gecesi nedeniyle bir mesaj yayımladı.Bütün müminlerin kadir gecesini tebrik eden İl Müftüsü Gülden “Bin aydan daha hayırlı” olan Kadir gecesine kavuşacak olmanın huzur ve mutluluğunu yaşamaktayız “ dedi..

İl Müftüsü Gülden kadir gecesi mesajında şunları söyledi :

“Rahman ve Rahim olan Allah’ın Adıyla, Allah (cc) hamd, Rasülüne de Salat ve Selam olsun. Rahmet, mağfiret ve arınma iklimi Ramazanın sonuna doğru yaklaştığımız Peygamber Efendimizin (s.a.v.) ifadesiyle azaptan kurtuluşu idrak ettiğimiz bu günlerde 8 Mayıs Cumartesi gününü Pazar’a bağlayan gece Yüce Rabbimizin beyanıyla  “Bin aydan daha hayırlı” olan Kadir gecesine kavuşacak olmanın huzur ve mutluluğunu yaşamaktayız. Allah (c.c.) Kadir Suresinde “Şüphesiz, biz onu (Kur’an’ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir. ” buyurmuştur.

Kadir suresi ve Bakara suresi 185. ayetten öğrendiğimiz üzere bu gece değer ve  kıymetini bu gecede inmiş olan kitabımız Kur’an-ı Kerim’den almaktadır. Bu sebeple bu geceyi değerlendirip Kur’an-ı kalbine, gönlüne, idrak ve amel dünyasına taşıyabilenler Rabbimizin katındaki Kadir ve kıymetini yükselteceklerdir. Zira Peygamber Efendimiz (s.a.v.) “Kim Kadir Gecesini, faziletine inanarak ve mükâfatını da Cenâb-ı Allah’tan umarak ihya ederse, o kimsenin geçmiş günahları bağışlanır” (Buhârî, Kadir 1) buyurarak bu geceyi değerlendirenlere büyük müjde vermiştir. Yine Kadir suresinden öğrendiğimize göre bu gecede  Cebrail (a.s) başta olmak üzere melekler bu geceyi değerlendirenlere esenlik müjdelemek üzere inmektedirler. O halde bu geceyi fırsat bilerek hak ile batılı bir birinden ayırmak ve insanlığa sırat-ı müstakimi göstermek üzere inzal olan Yüce Kitabımız Kur’an’ın getirdiği esaslara sımsıkı sarılalım. Hayatımızı onun esaslarına göre düzenleme irade ve kararlılığını ortaya koyarak gecemizi en güzel şekilde ihya edelim.

Merhametlilerin en merhametlisi olan Allah’a Peygamber Efendimizin talim ettiği üzere “Allahım Sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affet” diye dua edip, kendimiz ve tüm İslam âleminin affı ve bağışlanması, insanlığın üzerine musallat olan virüs başta olmak üzere her türlü hastalık, afet vb. Sıkıntılardan kurutuluşu, huzur ve selameti için dua edelim. Rabbimiz bizi Kadir gecesinin kadrini bilen ve bu şuurla yaşayanlardan eylesin. Bu duygu ve düşüncelerle Kadir gecemizi, başta siz Yozgat’lı kardeşlerimiz olmak üzere ülkemiz,  islam alemi ve tüm insanlık için sağlık, sıhhat ve huzuruna vesile kılmasını Yüce Rabbimizden niyaz eder, gecenizi tebrik ederim”

08/05/2021 00:14
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ