MMO TEMSİLCİSİ SALMAN’DAN ARAÇ SAHİPLERİNE ‘KIŞ’ UYARILARI

MMO TEMSİLCİSİ SALMAN’DAN ARAÇ SAHİPLERİNE ‘KIŞ’ UYARILARI

Makine Mühendisleri Odası Yozgat  il temsilcisi  İhsan Salman, araç sahiplerini  kış şartlarında yaşayabilecekleri risklere karşı uyarmak amacıyla  yaptığı açıklamada araçlarının kışlık bakımlarını ihmal  etmemelerini hatırlattı. Salman “ Soğuk ,buzlu, sisli, yağmurlu ve karlı havalarda araç kullanımı her zamankinden daha risklidir. Alınacak tedbir  bakımdan kışlık lastik kullanımı ile  Akü ve Antifiriz kontrolü çok önemlidir.Akü kontrolü bilhassa LPG’li araçlar için daha önemlidir”dedi.

MMO il temsilcisi ve Sürmeligaz Genel Müdürü İhsan Salman açıklamasında öncelikle kışlık araç bakımının temel önlemlerinin başında  araçların akü bakımları olduğuna dikkat çekerek konuya ilişkin şunları ifade etti :

“Kış aylarında hava sıcaklıklarındaki düşüşler akü üzerinde olumsuz etki yaratabiliyor. Akü voltajını ölçtürün, zayıfsa değiştirin veya bakımını yaptırın .Soğuk karlı bir günde aracınız çalışmayarak size kötü bir sürpriz yapabilir. Özellikle LPG’li araçlarda motorun sabahları çalışması zorlaşacağından bu araçların akülere mutlaka  kontrol edilmelidir.”

Açıklamasında antifiriz kontrolüne de değinen MMO İl temsilcisi İhsan Salman Antifiriz derecesinin mutlaka kontrol ettirilmesi gerektiğini  vurgulayarak   şöyle konuştu :

“Antifriz motor soğutma sıvısıdır ve aynı zamanda kışın soğukta motorun donmasını önler. Aracınızda mutlaka  antifriz olmalıdır. Motorun sağlıklı çalışabilmesi için soğutma suyuna antifriz konulmalı. Antifriz miktarının azalmaması için her zaman için özel sıvılar kullanılmalı. Araçlara özel sıvılar yerine su kullanmak, sudan kaynaklı kireçlenmelere, kireçlenmeler de su kaçaklarına ve hararet problemine yol açar. Kışa girerken özellikle dikkat edilmesi gereken yer motor soğutma suyunun antifriz miktarı. Motordaki su miktarı doğru ayarlanmazsa motor suyu donar ve motor bloğuna zarar verir.

MMO Yozgat il temsilcisi İhsan Salman  açıklamasında ayrıca  seyir güvenliği için araç sahiplerine silecek lastikleri ile  silecek suyunun da gözden geçirilmesi gerektiğini hatırlatarak “ Silecek suyunu mutlaka donmayan cinsten seçmelisiniz. Sürüş güvenliğinin bozulmaması için mutlaka kışlık lastiklerimizi de taktırmalıyız ki aracımız karlı ve soğuk havalarda yola daha iyi tutunabilsin. Kış seyahatlerinde aracın lastik çapına uygun zincir bulundurulmalı. Mevsim şartlarının ağır olduğu ilimizde arabada bir buz kazıyıcının bulunması gerekir.” şeklinde konuştu,

Salman açıklamasının son bölümünde ise “Tüm halkımıza rahat bir kış sezonu geçirmesi dileğiyle sağlıklı, huzurlu ve hayırlı yıllar dilerim “dedi.

26/12/2021 01:57
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ