KÖRÜK KÖYÜ OYUN PARKLARI ve KAMELYALARLA RENKLENDİ

KÖRÜK KÖYÜ OYUN PARKLARI ve KAMELYALARLA RENKLENDİ

Kırsal kesimden özellikle  büyükşehirlere her geçen gün artan göçün önlenmesi yönünde yapılan çalışmalar  olumlu sonuçlar vermeye başladı. İl Özel idaresi ve kaymakamlıklarca köylere yapılan çocuk oyun parkları ve kamelyalar yaz aylarında çocuklarla şenleniyor.

Akdağmadeni ilçesine  bağlı Körük Köyü de bu köylerden birini teşkil ediyor. Nüfusun büyük bir kısmı Ankara, İstanbul ve Bursa gibi büyükşehirlerde yaşıyor. Kış aylarında  köyde on hane kalsa da yaz aylarıyla birlikte köyle şenleniyor. Devlet imkanlarımca yapılan hizmetlerin yanı sıra, köy muhtarlığı ve köy derneği işbirliğiyle yapılan güzelleştirme çalışmaları da göçün engellenmesine katkı sunuyor.

Körük Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin de katkılarıyla,  Kaymakamlıkca yapılan çocuk parkı etrafı,  dev Türk Bayrağı ve  toplu organizelerde kullanılmak üzere mangal düzeneği ile taçlandırıldı.

Körük Köyü muhtarı Sezer Kanak ve dernek yönetim kurulu başkanı Ercan Yurtlu yaptıkları ortak açıklamada, suyu ve havasıyla meşhur köyün, büyük şehirlere olan göçü durdurmak için çalışma yaptıklarını ve köyün daha yaşanabilir hale gelmesi için emek sarfettiklerini söylediler.

İstanbul’da kurulu ve  faaliyet gösteren Körük Köyü Kültür ver Yardımlaşma Derneği başkanı Ercan Yurtlu “ Köyümüz, ormanıyla meşhur Akdağmadeni ilçesine bağlı tipik bir Anadolu köyü, Ormanı, havası ve  suyu tam anlamıyla yaşanabilir bir  yerleşim yeri.  Ekonomik nedenlerde çoğunluk İstanbul’ da yaşıyor. Bizler de köy, en azından yaz aylarında şenlensin diye çalışmalar yaptık. “ diye konuştu.

Köy muhtarı Sezer Kanak da  derneğin faaliyetleri kapsamında,  yapılan çalışmaların sevindirici olduğu kadar köyde yaşanan göçün durması açısından da önemli olduğunu vurgulayarak “İl Özel İdaresi ver kaymakamlık tarafından yapılan  çocuk parkı ve kamelya hizmeti köye renk kattı. Derneğin yaptığı dev Türk Bayrağı ve mangal gibi  sosyal  ve kültürel amaçlı çalışmalar  oldukça önem taşıyor. İnternet alt yapısı tamamlandı abonelik işlemlerine başlayacağız. Emeği geçen kurum  ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Diğer yandan, bazı köylülerimiz de köye dönüş yapmak için  girişimde bulunuyor” diyerek, köyün daha da şenleneceğini belirtti.

12/01/2021 20:00
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ