İL YÖNETİCİLERİNDEN ve BAŞKANLARDAN ’24 KASIM’ MESAJLARI

İL YÖNETİCİLERİNDEN ve BAŞKANLARDAN ’24 KASIM’ MESAJLARI

VALİ POLAT : ÖĞRETMENLERİMİZ TOPLUMUMUZUN EN FEDAKAR İNSANLARIDIR

“Türk toplumunun şekillenmesinde önemli değeri olan, geleceğimizin teminatı evlatlarımızı büyük bir sabır ve fedakarlıkla yetiştiren öğretmenlerimiz; toplumumuzun en saygıdeğer ve cefakar insanlarıdır.

Eğitim bugün kalkınmamızın ve gelişmemizin temel unsuru olmasının yanı sıra, aynı zamanda bir milletin dünya üzerindeki yerini de tayin eden stratejik bir değer olarak vurgulanmakta olup, bu anlamda ülkemizin aydınlanmasında ve gelecekte daha eğitimli, bilgili ve bilinçli bireyler oluşturulmasında öğretmenlerimizin bilgisi ve eğitim anlayışı son derece önemlidir.

 Bu millet, insan sevgisini hiçbir zaman yitirmeyen öğretmenlerimizin emekleri ve özverisi sayesinde medeniyet yürüyüşünü azimle sürdürmektedir.

Öğretmenler, dün ve bugün olduğu gibi, yarın da geleceğin mimarı olmaya devam edeceklerdir.

 Ülkemizin dört bir yanında fedakârca çalışarak bu ulvi görevi hakkı ile yerine getiren bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyor, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş bütün öğretmenlerimizi şükran ve rahmetle anıyorum.’

MİLLETVEKİLİ BAŞER : ÖĞRETMENLERİMİZ MÜREFFEH YARINLARIMIZ DEMEKTİR

AK Parti Yozgat Milletvekili ve Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Yusuf Başer, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle yayınladığı mesajında başta Yozgat’ta görev yapan öğretmenler olmak üzere tüm öğretmenlerin gününü kutladı.

Milletvekili Yusuf Başer, mesajında; öğretmenlerin en kutsal ve en önemli bir görevi yerine getirdiğini ifade etti.

Başer, “Hedef ve idealleri, nitelikli, ahlaklı ve dürüst, ailesine, milletine ve devletine bağlı birer birey yetiştirmek olan öğretmenlerimiz bu uğurda ömürlerini tüketmektedir.Ülkemizin ve toplumun geleceğine ışık tutan öğretmenlerimiz yarınımızın teminatı olan çocuklarımızın ülkesine ve topluma faydalı bir insan olarak yetişmesinde emeği ve katkısı çok büyüktür. İyi yetiştirilen ve iyi bir eğitim alan insan, huzurlu bir toplum, mutlu bir gelecek ve müreffeh yarınlar demektir. Bu vesile  ile başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve saygı ile anıyor, ülkemizin dört bir tarafında, her türlü zorluğa rağmen geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı yetiştiren öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, yaşamları boyunca sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”diye konuştu

BAŞKAN KÖSE: ÖĞRETMENLERİMİZE HER DAİM HAKETTİLERİ DEĞERİ GÖSTERMELİYİZ

Belediye Başkanı Celal Köse, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Öğretmenlerin her şart ve koşulda eğitimin bir neferi olmaya devam ederek, ülkemizin gelişip kalkınmasında, çağdaş medeniyetler arasında yerini almasında, son derece önemli bir görevi yerine getirdiklerini vurgulayan Köse, "İçerisinde bulunduğumuz pandemi döneminde öğrencilerinden uzak kalsalar da öğretmenlerimizin gösterdiği çaba, uzaktan eğitim sürecinde gösterdikleri gayretler takdire şayandır." dedi.

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse 24 Kasım mesajından şunları söyledi:

"Büyük fedakârlık ve özveri göstererek, geleceğimizin teminatı olan sevgili yavrularımızı yetiştiren, vatan ve millet sevgisini öğreten, çağın gerektirdiği bilgi düzeyine ulaştıran öğretmenlerimize armağan edilen bu anlamlı günü idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. “İlk emri “oku” olan bir dinin mensupları olarak, toplumun; temelini oluşturan, devamlılığını sağlayan, gelişmesinde rol alan en önemli faktör olan ve geleceğimize ışık tutan öğretmenlerimize her daim hak ettikleri değeri göstermeliyiz. Ülkemizin hedeflerine ulaşabilmesi; vatanperver, bilinçli, birikimli, milli ve manevi değerlerimizi özümsemiş nesiller yetişmesine bağlıdır. Tarih yazacak bu nesiller ise aynı değer ve yargıları benimseyebilmiş öğretmenlerimizin varlıklarıyla olacaktır. Millet Mektepleri’nin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. Bu vesileyle 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en kalbi duygularımla kutlar, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mukaddes görevlerini icra etmek uğruna şehit düşen kahraman öğretmenlerimiz başta olmak üzere ebediyete intikal eden tüm ilim, irfan bekçilerine Cenab-ı Hak’ tan rahmet diliyorum.”

BARO BAŞKANI ŞİMŞEK : ÖĞRETMENLİK HER ÜLKENİN EN İTİBARLI MESLEĞİDİR

Yozgat Baro başkanı avukat Mehmet Şimşek 24 Kasım öğretmenler günü nedeniyle şunları söyledi:

“Eğitim, temeli ailede atılan, insanın doğumundan ölümüne kadar hayatı boyunca öğrendiklerini kapsayan, bireyleri öngörülen hedefe yönelten, onlara bilgi, beceri ve davranış değişikliği kazandıran uzun bir süreçtir.

 Eğitim sorunlarını çözen milletler; kültür, sanat, bilim, teknoloji, sosyo-ekonomik alanda da kalkınmış ve ilerlemişlerdir. Kalkınmanın temel şartı kaliteli bir eğitim ve yetişmiş insan gücüdür. Bu nedenle eğitim, tüm ülkelerin daima özel ilgi ve duyarlılık gösterdiği bir konu olmuştur.

 Eğitimin fonksiyonlarını yerine getirmesi ve toplumsal gelişimin hız kazanması, her şeyden önce eğitimin anahtarı konumundaki öğretmenlerin gayretlerine bağlıdır. Eğitim sisteminin temel taşını oluşturan öğretmenlik, dünyanın her ülkesinde onurlu ve itibarlı meslekler arasında yer alır.

Öğretmenlik, bu ülkeye ve yeni nesillere adanmış bir hayatı da ifade etmektedir. Bu kutsal mesleğin temsilcileri, değeri hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar büyük fedakârlığın timsalidirler. Yeni nesilleri, bir anlamda ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz eğitim ordumuzun varlığı, milletimize daima güven vermektedir.

 Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Başöğretmenlik’ unvanının verildiği 24 Kasım gününde, çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmada en büyük desteği veren değerli öğretmenlerimizin fedakârlıklarının her türlü takdirin üzerinde olduğunu belirtmek isterim.

 Kadim değerlerin günübirlik çıkarlara feda edildiği günümüzde, bu kutlu mesleği icra etme gayreti içinde olan öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlar, görevi başında şehit olan öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anarken, tüm öğretmenlerimize sağlık ve esenlik dolu günler dilerim.”                                                             

AK PARTİ İL BAŞKANI DURSUN : ÖĞRETMENLERİMİZİ SAYGI İLE ANIYORUM

Ak Parti Yozgat il başkanı  Çelebi Dursun 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Dursun mesajında "Geleceğin ışık saçan, aydınlık nesillerini büyük bir sabır ve özveri ile yetiştiren öğretmenlerimizin  24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyor,  başta Başöğretmen #GaziMustafakemalAtatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyorum.dedi.

MHP İL BAŞKANI IRGATOĞLU :ÖĞRETMENLERİMİZİN GÜNÜNÜ KUTLUYORUM

“Ülkemizin geleceği ve teminatı olan gençlerimizi emanet ettiğimiz, milletimizin fedakarlık abidesi olan değerli öğretmenlerimize en derin şükranlarımı sunuyorum.

Öğretmenlik, sevgi, ilgi, anlayış, özveri, sabır üzerine bina edilen ve hiçbir maddi kıyas kabul etmeyecek ölçüde ulvi niteliklere sahip olan kutsal bir meslektir. Öğretmen en başta bilgisiyle öğreten, tecrübesiyle öğütleyen, ileri görüşlülüğüyle yol gösteren, aynı zamanda en değerli varlıklarımız olan çocuklarımızı geleceği özveriyle hazırlayan sorumluluk sahibi kişidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk ‘Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.’ derken de öğretmenin toplum açısından ne denli önemli olduğunun mesajını vermek istemiştir.

Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebedi aleme intikal etmiş olan tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, ülkemizin geleceği için her türlü fedakarlığı baş tacı yapmış olan kıymetli öğretmenlerimizin, 24 Kasım öğretmenler gününü en içten dileklerimle kutluyorum.

AKP MERKEZ İLÇE BAŞKANI KILIÇ: ÖĞRETMENLERİMİZ IŞIK VEREN KANDİL GİBİDİR

Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Kürşat Kılıçın  öğretmenler günü mesajı şöyle :

“Kılıç;Şefkatin ve merhametin bilginin harmanlanıp ete kemiğe bürünmüş hali gibidir öğretmen.

Gölgesinde bile güneşi saklayan yaşam kaynağı ışıltılı güneştir öğretmen.

Her sabah masalsı bir heyecanla ve kristal sevinçlerle okuluma gitmemin en büyük sebebidir öğretmen.

Kendini tüketerek başkalarına ışık veren bir kandil gibidir öğretmen.

Hep özverili, hep canla başla çalışan kişidir öğretmen

Gelecek nesiller için büyük emekler veren çok kıymetli öğretmenlerin öğretmenler gününü kutluyoruz.

İyi ki varsınız...”

……………………………………..

 

23/11/2020 22:11
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ