İHH’NIN DÜZENLEDİĞİ ‘GARDAŞLIK ZAMANI’ ETKİNLİĞİ İLGİ GÖRDÜ

İHH’NIN DÜZENLEDİĞİ ‘GARDAŞLIK ZAMANI’ ETKİNLİĞİ İLGİ GÖRDÜ

İHH İnsani Yardım Vakfı Yozgat Şubesi tarafından Azerbaycan ve Ermenistan arasında devam eden Dağlık Karabağ krizinde Bakü’ye destek için Yozgat’ta araba konvoyu düzenledi.

Kent Parkta araçları ile bir araya gelen vatandaşlar, oluşturdukları uzun araç konvoyu ile ellerinde Türk ve Azerbaycan bayraklarını sallayarak Lise Caddesi güzergahından Cumhuriyet Meydanına kadar korna çalarak Azerbaycan’a destek verdiler.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen etkinliğe; İHH Yozgat Şube Başkanı Ahmet Gökhan, Memur Sen ve Eğitim Sen Yozgat Şube Başkanı Kenan Şerefli, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli, Yozgat Merkez İlçe Nüfus Müdürü Salih Ümüt An Ajans Grup Başkanı Nurullah Nurdoğan, Halı Saha Futbol Federasyonu İl Temsilcisi Ertuğrul Bölükbaşı, Yozgat Kahveciler Ve Lokantacılar Başkanı Eyüp Coşkun ve İHH üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

İHH Yozgat Şubesi Başkanı Ahmet Gökhan, burada yaptığı açıklamada; kardeş ülke Azerbaycan’ın her zaman yanında oldukları vurguladı.

İHH adına hazırlanan metni okuyan Zekeriya Furkan Varol’da, Azerbaycan’a yönelik saldırgan tutumunu ve Azerbaycan topraklarını işgalini yıllardır sürdüren Ermenistan’ın yeniden sivillere yönelik saldırılara başladığını belirterek, “ Ermenistan, son saldırılarıyla bölgede barışın ve huzurun önündeki en büyük tehdit olduğunu bir kere daha tüm dünyaya gösterdi. Bizler, her zaman olduğu gibi bugün de tüm imkânlarımızla Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanındayız.”dedi.

Varol, şöyle devam etti: “Dünya kamuoyunun tepkisizliğinden cesaret bulan Ermenistan, hukuk tanımazlığını daha da arttırarak tüm uluslararası teamülleri hiçe sayan saldırılarına sivil yerleşim yerlerini vurarak devam ediyor. Bu saldırılar karşısında Azerbaycan Devleti ve milletinin haklı davasında yanlarında olduğumuzu, Azerbaycan’ın uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarının her platformda destekçisi ve savunucusu ocağımızı buradan bildirmek istiyoruz.

Tüm dünya ülkelerini, vicdan sahibi tüm insanları ve ülkemizdeki herkesi işgale ve zulme karşı verdikleri mücadelede kardeş Azerbaycan’ın yanında yer almaya çağırıyoruz.”

24/10/2020 19:21
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ