HIZLI TRENİN DENEME SÜRÜŞLERİNE 25 EKİMDE BAŞLANIYOR

HIZLI TRENİN DENEME SÜRÜŞLERİNE 25 EKİMDE BAŞLANIYOR

Ankara-Yozgat-Sivas hızlı tren projesinde mutlu sona yaklaşılıyor.Ulaştırma ve Alt Yapı  Bakanlığı ,ray serim  çalışmalarının tamamlandığı Ankara-Yozgat-Sivas yüksek hızlı tren hattının bir an önce hizmete açılabilmesi için iletim,ulaşım ve kontrol hizmetlerine ilişkin deneme faaliyetlerini periyodik olarak sürdürüyor.Ulaştırma Bakanlığı,Yozgat Valiliği aracılığı ile yaptığı duyuruda 25  Ekim Pazar günü Yozgat-Sorgun ve Akdağmadeni arasında YHT’nin 25 kV enerji ile test sürüşlerine başlanacağını  açıkladı. Vatandaşların can güvenliği için Yüksek Hızlı Trenin test sürüşlerinin yapılacağı 25 Ekimde tren hattına yaklaşmamaları hatırlatıldı.

 Yozgat Valiliği internet sitesinden  konuya ilişkin yapılan açıklama aynen şöyle: “Yerköy-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesi Üstyapı ve Elektromekanik İşleri Yapım İşi kapsamında yer alan Yerköy-Sivas YHT Projesinin hedeflenen, planlanan ve istenilen tarihte tamamlanabilmesi için iletim, imalat, ulaşım ve kontrol hizmetlerinin sürekliliğinin sağlanmasını teminen, 25 Ekim 2020 tarihinde saat 08.00'dan itibaren  Yerköy - Yozgat - Sorgun ve Akdağmadeni arasında  25 kV enerji ile süresiz tren testlerine başlanacaktır.

Belirtilen güzergahta değerli vatandaşlarımızın can ve mal kaybına uğramamaları için Tren Hattına yaklaşmamaları gerekmektedir.Halkımıza önemle duyurulur.”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu bundan bir süre önce yaptığı açıklamada ray serimi tamamlanan YHT projesinin en geç bu yılın sonunda hizmete açılacağını söylemişti. YHT faaliyete geçtiğinde  Yozgat Ankara arası 50 dakikaya,Ankara Sivas arası da 2 saate düşecek.

 

 

16/10/2020 22:17
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ