EHLİYET KİMLİK KARTI İLE BİRLEŞİYOR

EHLİYET KİMLİK KARTI İLE BİRLEŞİYOR

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen yeni sürücü belgelerindeki bilgiler çipli kimlik kartına yüklenmeye başladı. Nüfus ve vatandaşlık müdürlüklerinden daha önceden randevu alan vatandaşlar ehliyet bilgilerinin yükleme işlemini yaptırdı. Yozgatta ise Vali  Ziya Polat, projenin hayata geçtiği ilk gün randevusunu alarak sürücü belgesi bilgilerini kimlik kartına aktarma işlemini gerçekleştirdi.Vali Polat, bu arada Valilik giriş katında hizmet veren Açık Kapı’yı ziyaret ederek, “Açık Kapı milletin kapısı. Her zaman milletimizin emrindeyiz”dedi.

Ehliyet taşımak artık tarih oluyor 

Tek kart üzerinde kimlik ve ehliyet bilgilerinin alacağı yeni sistem uygulamaya başlanması nedeniyle  ehliyet taşımaya artık gerek kalmayacak.

Nüfus idaresi işlemleri ücretsiz yapıyor

İşlemin gerçekleştirilebilmesi için kimliğin yeni kimlik olması gerekiyor. Ehliyeti bulunan ve kimliğini yenileyen kişilerin yeni kimliklerinde ehliyet bilgileri de yer alacak. Ücretsiz olan bilgileri yükleme işlemi, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü "randevu.nvi.gov.tr" web portalı üzerinden ya da çağrı merkezinden (Alo 199) randevu almadan yapılmıyor.

Randevusuz işlem yok 

Nüfus ve vatandaşlık merkezlerinden yapılan uyarılarda, ehliyet bilgilerinin kimliğe aktarılma işlemlerine başlandığını ancak randevusuz işlem yapılmadığını belirtilerek, vatandaşların randevu alarak müdürlüklere gelmesi istendi.

24/09/2020 21:59
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ