DSİ YOZGATTA 393,7 BİN DEKAR TARIM ARAZİSİNE HAYAT VERİYOR

DSİ YOZGATTA 393,7 BİN DEKAR TARIM ARAZİSİNE HAYAT VERİYOR

Ülkemizin su kaynaklarının korunması, geliştirilmesi ve gelecek nesillere eksiksiz olarak aktarılması amacıyla  projeler üreten ve Türkiye’nin en büyük yatırımcı kuruluşlarından biri olan DSİ çiftçi gelirlerinin artmasına katkı vermeye devam ediyor. Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan  DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akça ,DSİ’nin çalışmalarını değerlendirirken Yozgatta  gerçekleştirilen yatırımları da açıkladı.Suyun kalkınmanın merkezi olduğunu vurgulayan Akça ‘DSİ Su hayatın merkezinde olduğu gibi kalkınmanın da merkezindedir. Bu verimli topraklarımızın bereketine bereket katmak için çalışmaktayız. DSİ olarak modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koymaktayız. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ederken  bir taraftan da yaşam standardını yükseltiyor “ dedi.

Yozgatta 2022 Yılı Sulama Sezonu

Yozgat il genelinde Nisan Ayında başlayan 2022 yılı sulama sezonunda toplam 393 bin 700 dekar tarım arazisinin sulanacağını açıklayan DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akça Yozgat İlimizde toplam 393 bin 700 dekar tarım arazisinde yapılacak sulu tarım ile birlikte 2022 yılı birim fiyatları ile ülkemiz ekonomisine 172.650.745,00 Milyon TL katkı sağlanmasının hedeflendiğini söyledi.

Genel Müdür Akça  ’Çiftçilerimize bol ve bereketli bir sulama sezon dileyerek, “ Bizler DSİ olarak ülke tarımı ve ülke insanı için özveri ile çalışmaya devam etmekteyiz. Tarım arazilerinin suya kavuşmasını, modern sulama sistemlerinin yaygınlaşmasını ve özellikle de su tasarrufu sağlanmasını önemsiyoruz. Çalışmalarımızı da bu yönde kararlılıkla sürdürüyoruz.’ Şeklinde konuştu.

28/06/2022 04:07
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ