CUMHURBAŞKANI MİLLET BAHÇESİNİN İLK KARARINI ONAYLADI

CUMHURBAŞKANI MİLLET BAHÇESİNİN İLK KARARINI ONAYLADI

Yozgat Valiliği binası önünde inşaası planlanan Millet Bahçesi projesi kapsamında Menekşe Evleri’nin bulunduğu mıntıka kamulaştırma çalışmalarına başlanması  amacıyla  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile “Riskli Alan” ilan edildi. Karar bugün Resmi Gazetede yayınlandı.Bu karar ile Yozgat kent merkezinde geniş bir  alanda kurulması planlanan Millet Bahçesinin teknik alt yapı  çalışmalarında ilk adım atılmış oldu.Bundan sonraki aşamada menekşe yapı kooperatifi evlerinde oturan hak sahipleriyle varılacak anlaşmaların ardından buradaki evler yıkılacak ve millet bahçesi projesinin inşaasına başlanacak.

PROJENİN HİKAYESİ
 Geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’la birlikte Yozgat’a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Yozgat ziyaretinde kent merkezinde yapımı planlanan Millet Bahçesi’nin müjdesini vermişti. Hükümet Konağının ön tarafında bulunan  Menekşe Evleri bölgesine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Yozgat Belediyesi  ile birlikte ortaklaşa yapacağı Millet bahçesi projesi konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,şu açıklamada bulunmuştu

  “Bozok diyarına bir de Millet Bahçesi yakışır dedik. Millet Bahçesinin yeri ile alakalı bugün istişarelerimizi yaptık. Şu an Menekşe Evlerimizin bulunduğu yaklaşık 56 bin metre karelik bir alan var bu alan mevcutta üzerindeki yapıları incelediğinizde hem dere güzergahı üzerine yakın olması hem yapıların artık ekonomik ömürlerini yitirmiş olması riskli olması sebebiyle vatandaşlarımızla da görüşerek bu vatandaşlarımız Toprak Mahsulleri olarak bildiğimiz alana yaklaşık 30 bin metrekarelik alana Yozgat’ımızın özüne kültürüne yakışacak şeklinde kentsel dönüşüm projesi yaparak taşımak istiyoruz. Bu 56 bin metrekarelik alanı da Yozgat’ımıza değer katacak içinde meydanın, millet kıraathanesinin, yürüyüş ve bisiklet yollarının olduğu önemli bir millet bahçesi olarak şehrimize kazandırmak istiyoruz. Bu çerçevede de çalışmalarımızı bakanlığımız Toplu Konut İdaresi Başkanlığımız eliyle Yozgat Belediyemizle birlikte yürüteceğiz. Bu çerçevede vatandaşlarımızın rızasını alarak gönül birliği içerisinde de bu projeyi gerçekleştirmiş olacağız. tüm projeleri yaptığımızda 2023’e, 2053’e 2071'e giden yolda Yozgat’ımız bugünkünden çok daha iyi seviyelere gelecektir.
Belediye Başkanı Celal Köse ise projenin bugünkü açıklamasına ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi :

 “Millet Bahçesi proje aşamasında sona gelindi.  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile  Menekşe Evleri “Riskli Alan” ilan edildi. Projemize destek olan Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay'a , Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum'a, Anayasa Komisyon Başkanımız ve Milletvekilimiz Sayın Bekir Bozdağ'a ve Seçim İşleri Başkan Yardımcımız ve Milletvekilimiz Sayın Yusuf Başer'e teşekkür ediyorum. İnşallah Yozgat'ımıza yakışan bir Millet Bahçesi'ni kazandıracağız"

08/04/2020 18:21
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ