ÇELİK,  KREDİ TALEPLERİNİ GERİ ÇEVİREN  BANKALARI UYARDI

ÇELİK, KREDİ TALEPLERİNİ GERİ ÇEVİREN BANKALARI UYARDI

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sinan Çelik, ‘Limit bitti’ diyerek şirketlerin kredi talepleri geri çeviren bazı bankaların yetkililerini eleştirdi .TSO Başkanı Çelik, firmaların  başvurularının alınmadan kredi taleplerinin geri çevrildiğini belirterek “ Bankalarımıza sesleniyorum. Bu dönem karlılık düşünecek, şirket seçecek dönem değil.Şirketlerimize ,firmalarımıza her fırsatta destek olma zamanıdır “dedi.

TSO Başkanı Sinan Çelik,Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu Başkanlığında 365 Oda ve Borsa Yönetim Kurulu Başkanı ile telekonferans yöntemi ile yapılan toplantı sonrasında bir açıklamada bulunarak kredilere ilişkin banka yöneticilerini uyardı.

Çelik bu konuda şunları söyledi :

“ Bu dönemde ilimizde de pek çok işletmemizin faaliyetleri geçici olarak durduruldu. Birkaç sektör dışında  tüm firmalarımızda da ciddi ciro kayıpları var. Devletimiz bu dönemde ekonomik etkileri kontrol altında tutabilmek için birçok tedbir açıkladı. Bu tedbirlerin ana omurgasında da vergi ertelemeleri, kısa çalışma ödeneği ve düşük maliyetli işletme kredileri var. Her üç tedbir de firmalarımızın faaliyetlerinin devam etmesi ve istihdamın korunması için çok önemli. Özellikle kredi genişlemesinin sağlanabilmesi için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı tedbirler kapsamında KGF’nin kefalet kapasitesi 250 milyar lira artırıldı. Ancak, odamıza gelen şikayetler bu kredilerin bankalar tarafından finansman sıkıntısı çeken firmalarımıza ulaştırılmasında sıkıntılar yaşandığını gösteriyor. Şirketlerimiz bankalar tarafından “limit bitti” denip başvurusu dahi alınmadan geri çevriliyor. Hatta koronavirüsten olumsuz etkilenen firmalarımızın değil de, kredibilitesi yüksek büyük firmalara kredi kullandırıldığı yönünde de eleştiriler var. Buradan tüm bankalara seslenmek istiyorum. Bu dönem karlılık düşünecek, şirket seçecek dönem değil. Hepimiz aynı gemideyiz. Reel sektör olmazsa bankacılık kesimi de olmaz. Devletimiz zaten riskin yüzde 80’ini üstleniyor. Tüm bankalarımızı sıkıntıya düşen tüm firmalarımıza destek olmaya çağırıyorum”.

09/04/2020 21:56
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ