BOZOK ÜNİVERSİTESİNDE ‘3 ARALIK DÜNYA GÜNÜ’ PANELİ

BOZOK ÜNİVERSİTESİNDE ‘3 ARALIK DÜNYA GÜNÜ’ PANELİ

Üniversite Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından engellilerin yaşadığı zorlukları tecrübe etme, yaşadığı zorluklara ilişkin onlarla empati kurmak amacıyla “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” paneli düzenlendi.

Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen panele, Rektör Vekili Prof. Dr. Şenol Akın, fakülte dekanları, daire başkanları, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Yozgat İşitme Engelliler Spor Kulüp ve Derneği Başkanı Ali Akdoğan engelli olmanın hayatı yaşamak için bir engel olmadığına dikkat çekti.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevinç Polat ise konuşmasında “Toplumun her alanında engelli bireylerin haklarını ve refahını teşvik etmek ve engelli bireylerin durumuna dair politik, sosyal, ekonomik ve kültürel olarak yaşamın her alanında farkındalığı arttırmak amacıyla çeşitli çalışmalar yapılmakta ve bilimsel etkinlikler yürütülmektedir. Engelli vatandaşlarımızın da hayatın her alanına dâhil olmalarını desteklemek ve teşvik etmek, ihtiyaç duydukları hizmetleri en etkin ve hızlı bir şekilde yerine getirmek, onların sorunlarını öncelikli olarak çözmek ve tüm hizmet sunum mekanizmalarını buna uygun hâle getirmek, hayatlarını kolaylaştıracak her adımda yanlarında durmak, hepimizin önemli görevlerinden birisidir. Engelli olmak, hayatı yaşamak için bir engel değildir. Önemli olan vicdanlarımızın engelli olmamasıdır. Bu konuda üniversite olarak kararlı bir duruş sergileyerek gerekli hassasiyeti göstermekteyiz” ifadelerini kullandı.

Rektör Vekili Prof. Dr. Şenol Akın da konuşmasında engelleri aşmanın bir inanç meselesi olduğuna dikkat çekerek başarının anahtarının kişinin buna inanması olduğuna vurgu yaptı. Rektör Vekili Prof. Dr. Akın konuşmasının devamında: “Bu anlamlı günde çeşitli etkinlikler düzenlenerek eğitim, sağlık, çalışma hayatı gibi alanlarda fırsat eşitliği sağlanması ve farklılıklara saygı gösterilmesi, mekânsal erişim yanında teknoloji ve bilgiye erişimin bu bireyler için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekilerek toplumsal farkındalık oluşturulması amaçlanmıştır. Engellilik bu kardeşlerimiz ve aileleri için zorlu yaşam koşullarını beraberinde getirmekte ve yaşadıkları sorunlarla baş etmeleri sürecinde herkese görevler düşmektedir. Dolayısıyla her alanda bu kardeşlerimizin yaşamlarını kolaylaştırmak için birlikte çalışmamız gerektiğini ifade etmek istiyorum." dedi.

Rektör Vekili Prof. Dr. Şenol Akın üniversite bünyesinde engellilere yönelik yürütülen çalışmalar hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Açılış konuşmalarının ardından Yozgat İşitme Engelliler Spor Kulüp ve Derneği Başkan Yardımcısı Rüştü Karakamış  katılımcılar için kısa bir farkındalık etkinliği gerçekleştirdi.

Moderatörlüğünü Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevinç Polat’ın yaptığı panelde Çorum Hitit Üniversitesi Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Doç. Dr. Selen Özakar Akça “Engelli Bireylerin Sağlığa Erişiminde Yaşadığı Güçlükler”, Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Ferhat Esatbeyoğlu “Rehabilitasyondan Performansa: Para  limpik Hareket”, Paralimpik Boccia Milli Sporcu Öner Bozbıyık ve Paralimpik Boccia Rampa Operatörü Alpay Aslantaş “Paralimpik Sporculardan Yansımalar: Paralimpik Sporcu Olma Serüveni” konularında katılımcıları bilgilendirdi.

Program, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından “2022 Yılı Engelsiz Üniversite Ödülleri”nde ‘Mekânda Erişilebilirlik Turuncu Bayrak’, ‘Eğitimde Erişilebilirlik Yeşil Bayrak Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişebilirlik Mavi Bayrak’ kategorilerinde bayrak alan fakülte, yüksekokul ve myo’lara bayrak ve belgelerinin takdiminin ardından sona erdi.

02/12/2022 22:09
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ