BOĞAZLIYANDA İLÇE YÖNETİCİLERİNDEN ‘KORONAVİRÜS’ DENETİMİ

BOĞAZLIYANDA İLÇE YÖNETİCİLERİNDEN ‘KORONAVİRÜS’ DENETİMİ

İlçe Kaymakamı Fatih Okumuş, koordinatörlüğünde Kaymakamlık önünde toplanan ekipler, ilçede denetim gerçekleştirdi.

Denetime, Kaymakam Fatih Okumuş’la birlikte Boğazlıyan Belediye Başkanı Gökhan Coşar, Hastane Başhekimi Dr. Okan Tanın, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sinan Yazılıtaş, Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Nuri Erkoç, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Öcal Öcalan, Ticaret Borsası Başkanı Harun Halıcı ile emniyet görevlileri katıldı.

İlçemizde corona virüsü salgınıyla ilgili olarak en kapsamlı denetim gerçekleştirildi.

COVID-19 salgınının dünya üzerinde yıkıcı etkisi sürerken, İçişleri Bakanlığının gönderdiği “Koronavirüs Denetimleri” konulu genelge kapsamında Boğazlıyan da iş yerleri, marketler, alışveriş alanları, lokantalar, araçlar  ve  vatandaşın yoğun olduğu bölgelerde denetim yapıldı.

Polis araçlarından anons yapılarak vatandaşlar maske takmaları, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymaları konusunda uyarıldı.

Kaymakam Fatih Okumuş, vatandaşların koronavirüs önlemlerine ilişkin genelgelerde belirtilen hususlar ile İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca alınan kararlar gereği, sosyal mesafe kuralına ve maske kullanımı zorunluluğuna uyulup uyulmadığının denetlendiğini söyledi.

Denetimlerde, sosyal mesafenin korunması, vatandaşların sağlığı için maske kullanılması ve hijyen kurallarına uygun hareket edilmesini istediklerini aktaran Kaymakam Fatih Okumuş, İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda kamu kuruluşlarının sorumluları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve denetim ekiplerinin katılımıyla maske, hijyen ve sosyal mesafe kontrolü yapıldığını kaydetti.

Genel olarak vatandaşın sosyal mesafe ve maske kuralına uyduklarını ifade eden Kaymakam Okumuş, “Salgınla mücadelede hijyen, sosyal mesafe ve maske kullanımı büyük önem arz ediyor. Bugün sahada farkındalık oluşturmak istedik. Tedbirlere uyulması çok önemli. Bu salgını hep birlikte yeneceğiz” dedi.

Belediye Başkanı Gökhan Coşar ise, korona virüs salgınının başladığı günden bu yana belediye olarak ilçede hijyen tedbirlerini en üst seviyeye çıkarttıklarını belirterek, “Vatandaşlarımız özellikle hijyen, maske ve sosyal mesafeye dikkat etmeleri gerekiyor. Bizler önlemlerimizi alıyoruz. Vatandaşlarımızın da bu alınan önlemlere katkısı çok büyük olacak, bu virüsü el birliği ile hep birlikte yeneceğiz” şeklinde konuştu.

08/08/2020 20:49
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ