‘BENİM KULÜBÜM YEŞİLAY ‘PROJESİ ŞEFAATLİDE DE UYGULANIYOR

‘BENİM KULÜBÜM YEŞİLAY ‘PROJESİ ŞEFAATLİDE DE UYGULANIYOR

Şimdiye kadar binlerce öğrenciye ulaşan Benim Kulübüm Yeşilay Projesi Yozgat’ta da gerçekleştiriliyor. Şefaatli Şehit Adnan Menderes İlkokulunda uygulanan projeye öğrencilerin ilgisi büyük oldu.

Yeşilay Yozgat Şube Başkanı Alp Sinan Ertürk Benim Kulübüm Yeşilay Projesi’nin önleyici ve koruyucu hizmetleri kapsamında ilkokul ve ortaokullarda uygulanan, yapılandırılmış çeşitli etkinliklerle Yeşilay’ı tanıtan ve TBM (Türkiye Bağımlılıkla Mücadele) kazanımları temelinde öğrencilerde bilinç ve farkındalık oluşturan bir proje olduğunu söyledi.
 
Ertürk “Öğrenciler nezdinde Yeşilay’ın tanınırlığını ve bilinirliğini arttırmak, Yeşilaycılık mesajlarını ve gönüllülüğünü yaygınlaştırmak amacıyla uygulanan proje ile ilkokul ve ortaokullarda Yeşilay kulüplerinin kurulması/aktif hale getirilmesi hedefleniyor. Proje kapsamında ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik olarak sağlıklı yaşam ve Yeşilay hakkında bilgilendirmeler yapılıyor; öğrencilere okullarında Yeşilay kulübü kurmaları halinde yapabilecekleri faaliyetler anlatılıyor. Uygulama süresince afiş, puzzle, etkinlik ve oyunlar ile öğrencilerin keyifli bir gün geçirmesi sağlanıyor” dedi.
 
Şimdiye kadar binlerce öğrenciye ulaşan Benim Kulübüm Yeşilay Projesi Yozgat’ta da gerçekleştirildiğine dikkat çeken çeken Ertürk son olarak Şefaatli MYO Öğr. Gör. Kübra Sağlam Görken katkılarıyla Şefaatli ilçemizde bu projenin uygulandığını ifade etti.
Şefaatli Şehit Adnan Menderes İlkokulunda uygulanan projede bu kez Şefaatli MYO öğrencileri proje öncesinde online olarak oryantasyon eğitimi aldılar ve Benim Kulübüm Yeşilay Projesi eğitmeni oldular. Proje sonunda çocuklara çeşitli hediyeler verildi ve okulumuzda Yeşilay Kulübünün kurulması, Yeşilay Kulübü varsa da aktif hale getirilmesi için Temsili Sözleşme verildi.

27/05/2022 06:47
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ