BAŞKANLAR’DAN 15 TEMMUZ DEMOKRASI ve MİLLİ BİRLİK MESAJLARI

BAŞKANLAR’DAN 15 TEMMUZ DEMOKRASI ve MİLLİ BİRLİK MESAJLARI

Yozgatta bazı STK’ başkanları  ile MHP il başkanı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle birer mesaj yayınlayarak Türk demokrasisi açısından 15 Temmuzun önemine değindiler. Başkanlar konuya ilişkin açıklamalarında görüşllerini şöyle dile getirdiler:

ANADOLU SAĞLIK SEN GENEL BAŞKANI  NECİP  TAŞKIN

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip TAŞKIN, 15 Temmuz direnişinin 5. Yıldönümü nedeniyle yaptığı basın açıklamasında, 15 Temmuz’un bir daha yaşanmaması için devletin tüm organlarıyla dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Milletimizin ve devletimizin üzerine çöreklenmeye kalkan hainlerin 15 Temmuz 2016 gecesinde devletin organlarına saldırdığını, 251 vatan evladını şehit ederek bu millete ve devlete düşman olduğunu gösteren hain FETÖ’nün maskesinin düştüğünü belirten TAŞKIN, milletin, 15 Temmuz’da terör örgütünü tanıma imkânı bulduğunu söyledi.

Necip TAŞKIN, işgal girişiminde bulunan hain FETÖ örgütüne inanan vatandaşların gerçekleri gördüğünü belirterek, dini kullanarak devleti işgal eden hainlerin ezberleri bozduğunu söyledi. Dinin istismar edilerek ‘Ilımlı İslam’ projesinin millete dayatıldığına vurgu yapan TAŞKIN, 15 Temmuz hain girişimiyle ABD projesinin çöktüğüne dikkat çekti.

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip TAŞKIN, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “15 Temmuz karanlık bir gündü. Ancak bu karanlık günün sabahında millet yeniden dirilmiştir. Hain kalkışma, milletin birbirine kenetlenmesini sağlamıştır. Topraklarımız üzerinde oyun oynamaya kalkan hain terör örgütlerine çok acı bir ders verilmiştir. Ülkemizi bölmek ve parçalamak isteyenler ağır bir darbe almış, millet, bağımsızlığı için neler yapabileceğini dünyaya göstermiştir. 15 Temmuz’da Çanakkale ruhu dirilmiş ve esarete izin verilmemiştir. Topla tüfekle millet iradesinin yok edilemeyeceği bir kez daha gösterilmiştir. Milletin istikbal ve istiklale olan inancı dirilmiş ve şahlanarak vatanını, bayrağını ve devletini kahramanca savunmuştur.”

MHP İL BAŞKANI TEKİN IRGATOĞLU

Milliyetçi Hareket Partisi Yozgat İl Başkanı Tekin Irgatoğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yayınladığı yazılı mesajında görüşlerini şöyle dile getirdi :

”15 Temmuz demokrasi sevdalısı milletimizin yazdığı muhteşem bir destandır. Çanakkale Savaşı’nda, Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi 15 Temmuz gecesi mazisindeki şanlı kahramanlıklara bir yenisini daha ekleyen milletimiz; tüm fertleriyle birlikte tek yürek olmuş, iradesini, vatanını ve geleceğini darbeci hainlere ve uzantılarına çiğnetmemiştir. Bayrağımıza, ezanımıza, hak ve özgürlüklerimize kasteden bu alçak girişim, milletimizin cesur savunması ile püskürtülmüş, bir kez daha bütün dünyaya devlet ve millet birlikteliğinin gücü gösterilmiştir. Bu sinsi ve hain yapı ile mücadele, ülkemiz için bir beka meselesidir. 
Ancak şu bilinmelidir ki ülkemiz; böylesine hain bir darbe girişimine karşı bile dimdik ayakta duran, tek yüreuk olan vatansever evlatlarıyla, hedeflerinden hiç şaşmayan, aydınlık geleceğe güvenle koşan ve kendi kararlarını kendisi veren özgür ve bağımsız bir ülke olma özelliğini sonsuza dek sürdürecektir. Devletimizin tüm kurumları, güvenlik güçleri ve asil milletimizin dua ve destekleriyle; ülkemizin bekasına, birliğine, huzuruna ve geleceğine kast eden tüm hain odaklara ve bölücü terör örgütlerine karşı sürdürülen mücadeleden asla taviz verilmeyecektir.
 Milletimizin 15 Temmuz darbe kalkışmasına karşı verdiği büyük kahramanlık destanı ise asla unutulmayacak, unutturulmayacak ve daima yaşatılacaktır. Türk milleti yenilmeyecek, Türk devleti yıkılmayacaktır. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik gününde şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle, şükranla anıyorum"

SORGUN TİCARET ODASI BAŞKANI ÜZEYİR ARSLAN

Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Üzeyir Arslan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Arslan mesajında, ülkemizin istiklaline ve istikbaline yapılan bu alçakça saldırıyı unutmadıklarını ve unutmayacaklarını vurgularken, milli irade dışında bir seçeneğe asla boyun eğilmeyeceğini ifade etti.

Türk Milleti’nin gücünü sandıktan aldığını kaydeden Arslan, “15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminin 5. yıl dönümündeyiz. Ülkemizin istiklaline ve istikbaline yapılan bu alçakça saldırıyı unutmadık ve Allah’ın izniyle unutmayacağız. Türk milleti gücünü sandıktan, yetkisini milletten almayan bir idareyi meşru kabul etmeyeceğini, demokrasi ve milli irade dışında bir seçeneğe de asla boyun eğmeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. Tarihe geçen bu destansı demokrasi mücadelesinde hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, kıymetli ailelerine sabırlar diliyor, gazilerimizi minnetle anıyoruz” dedi.

HİZMET –İŞ SENDİKASI YOZGAT ŞUBE BAŞKANI FERMAN ZARARSIZ

Hizmet-İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız, 15 Temmuz gecesi, gücünü tarihten alan kahraman Türk milletinin soylu direnişi sonucunda büyük bir işgal girişimi hep birlikte atlatıldığını söyledi.

Başkan Zararsız 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü vesilesiyle yayınladığı mesajında “Darbeyi önlemek için 15 Temmuz gecesi milletimizin büyük bir kesimi bir araya gelmiş, sivil toplum örgütleri, medya ve halkımız birlik olmuş, hainlere karşı hep birlikte mücadele etmiştir. Toplumun büyük bir kesimi darbeye karşı çıkmış, demokrasiye sahip çıkmak için sokaklara, meydanlara çıkmıştır. Bu açıdan 15 Temmuz, Türkiye Cumhuriyeti tarihi ve bundan sonra darbe yapmak isteyenler için bir kırılma noktası olmuştur. 15 Temmuz gecesi eli kanlı hainlerin alçakça saldırıları aziz milletimizin imanlı göğsünde yok olmuştur. Kahraman milletimiz Çanakkale’de vatanını nasıl savunduysa 15 Temmuz gecesi de aynı ruhla ve imanla hainlere geçit vermemiştir.

15 Temmuz Türkiye’yi işgal ve hain darbe girişimine kahramanca direnen, vatanı, milleti, inançları, özgürlüğü ve Cumhuriyetimizin bekası içi canlarını feda eden aziz şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, gazilerimize şifalar diliyoruz.”

AK PARTİ GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI YAŞAR TAŞDEMİR

Ak Parti Yozgat il gençlik kolları başkanı Yaşar Taşdemerin 15 Temmz mesajı ise aynen şöyle :

“15 Temmuz Darbe Girişimi veya 2016 Türkiye askerî darbe teşebbüsü, darbecilerin verdiği isimle Harekât Yıldırım veya Yurtta Sulh Harekâtı, 15–16 Temmuz 2016 tarihleri arasında Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde kendilerini Yurtta Sulh Konseyi olarak tanımlayan bir grup asker tarafından Türkiye'de gerçekleştirilen askerî darbe teşebbüsüdür.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin resmî internet sitesi ve TRT'de yayınlanan bildiride ordunun yönetime el koyduğu ifade edilerek ülkede sıkıyönetim ve sokağa çıkma yasağı ilan edildiği açıklandı. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Recep Tayyip ERDOĞAN'ın canlı yayına bağlanarak halkımızı meşru olamayan bu darbeye karşı durmaya çağırmasıyla ve demokrasinin ve milletimizin egemenliği üzerinde bir güç tanımadığını belirtmesiyle milletimiz destansı bir direnişle darbenin karşısında durmuştur. O gece eli kanlı ve okyanus ötesinden talimat alanlar milletimize ait tanklar ve uçaklarla milletimizi şehit ve gazi etmişlerdir. Aziz ve necip milletimiz şanlı bir direnişle vatanımızın sahipsiz olmadığını göstererek direnmişlerdir. İstanbul ve Ankara’da ağırlıklı olarak etkisini gösteren hareket başarısız olmuş. Darbe amacına ulaşamamıştır. Asıl hedef  Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Ancak milletimiz daima devletimizin ve Cumhurbaşkanımızın yanında yer almıştır. Tabi o gece önemli kahramanlarımızda unutmamız mümkün değildir. 251 vatandaşımız şehit oldu, 2196 vatandaşımız ise gazi oldu. Yozgatlı şehit ve gazilerimiz de mevcuttur; Muhammet Emin TEKİN (Gazi) –Yerköy, Mustafa ASLAN –Yozgat, Mustafa KOÇAK – Yozgat, Yıldız GÜRSOY – Sarıkaya, Ali Mehmet VUREL – Çayıralan, Mustafa ÇETİNKAYA (Gazi)  - Sorgun, Beytullah YEŞİLAY – Saraykent, Şakir YEŞİLAY (Gazi) – Saraykent, Yasin YILMAZ – Akdağmadeni’dir.

15 Temmuz gecesi vatanına, milletine ve bayrağına sahip çıkmak için babası Erol Olçok’la birlikte köprüye koşan Abdullah Tayyip Olçok, 2 mermiyle vuruldu ve henüz 16 yaşında şehadete kavuştu. Lise öğrencisi Abdullah Tayyip, FETÖ’nün kanlı darbe girişiminin en genç şehitlerinden biri oldu.

Bizden Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a Ak Gençlik olarak “Sen nereye, biz oraya” diyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize şifalar diliyorum. Rabbim bu milletimize böyle karanlık bir geceyi bir daha yaşatmasın diyorum. Her zaman demokrasiden ve insan haklarından yana olan Milletimizin ve ümmetimizin umudu olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında olduğumuzu buradan bir kez daha belirtiyoruz.”

15/07/2021 03:04
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ