BAŞKAN ÇELİKEL: EMLAKCILIK SEKTÖRÜNDE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

BAŞKAN ÇELİKEL: EMLAKCILIK SEKTÖRÜNDE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

Türkiye genelinde olduğu gibi, Yozgat ve ilçelerinde de emlak sektöründe  yeni kuralların geçerli olacağı ve büyük değişimlerin yaşanacağı bir döneme giriliyor. Yapılan düzenleme gereği emlakçılara yetki belgesi almaları için tanınan süre 31 Ağustos'ta sona erdi  ve 1 Eylül 2020'den itibaren yeni kurallarla şekillendirilmiş emlakçılık sisteminin devreye girmesi planlandı.Yozgat Emlakcılar Odası Başkanı Asım Çelikel,konuya ilişkin yaptığı açıklamada yeni yasa koşulları nedeniyle emlakçılık sektöründe yeni bir dönemin başladığını belirterek “

Yeni dönemde yetki belgesi olmayan emlakçıların taşınmazların satışlarına aracılık etmelere sitelere emlak ilanları girmeleri engellenecek. Ayrıca yetki belgesi olmadan emlakçılık yapmaya ısrar edenlerin tapuda işlem yapmalarına da izin verilmeyecek.”dedi.

Yozgat Emlakcılar Odası Başkanı Asım Çelikel , açıklamasında yapılan düzenlemeye rağmen yetki belgesi olmadan emlakçılık yapmaya ısrar edenler için cezai yaptırımlar devreye gireceğini, yetki belgesi olmadan emlakçılık yapanlara 10.000 TL ceza kesileceğini ve gerektiğinde 10 katına kadar çıkarılabileceğini bildirdi.

Yetki belgesinin alınmasına yönelik süreç ile ilgili olarak  da bilgi veren Asım Çelikel “Yetki belgesi başvuruları yetkililer tarafından yerinde incelenecek. Emlakçılık yapılan adreste gerçekten emlakçılık yapılıp yapılmadığı, ikinci bir işin olup olmadığı, emlak ofisi olarak bildirilen ofisin home ofis olup olmadığı gibi yasada emredilen ayrıntılara bakılarak hak edene  yetki belgesi veriliyor.”şeklinde konuştu,

Yozgat Emlakcılar  Odası Başkanı Asım Çelikel “

“Yeni düzenleme ile beraber artık internet sitelerine yetki belgesi olmayanlar ilan girişi yapamayacaklar. İnternet sitelerine yüklenen ilanlardan bundan sonra o siteler de sorumlu olacaklar. Sahte ve yanıltıcı ilanların yayınlanmasının önü kesilecek.”diyen Asım Çelikel açıklamasını şöyle tamamladı:

“Emlakçılar Odası olarak Ticaret İl Müdürlüğü yetkilileri ile bugünlerde bir araya geleceğiz. yapacağımız toplantı sonrasında Yozgat’ta emlakçılık yapan arkadaşlarımızın yetki belgesi alıp  almadıklarını kontrol edeceğiz.Emlakcılığı Yozgatta yasal koşullarına kavuşturmak için gerekli çalışmaları yapacağız”

19/09/2020 17:33
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ