ANADOLU SAĞLIK SEN’DEN GÜNDEMİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

ANADOLU SAĞLIK SEN’DEN GÜNDEMİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

Anadolu Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (ANADOLU SAĞLIK SEN) Genel Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Necip Taşkın başkanlığında toplanarak gündemi değerlendirdi. 

Genel Sekreter İbrahim DEMİREL, İdari ve Mali İşler Sekreteri Adem ALTUNTAŞ, Teşkilatlanma Sekreteri Şenol GEMİCİ, Hukuk, Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri Mustafa ÜKE, Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Ergün YILMAZ’ın katılımıyla Genel Başkan Necip Taşkın başkanlığında toplanan yönetim kurulu; sendikaların yetki sürecini, 3600 ek gösterge ve Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifini değerlendirdi. 

Anadolu Sağlık Sen 3 kurumda yetkiyi aldı

 Bugüne kadar yapılan üye tespit çalışmalarında yetkili olan sendikaların bazı kurumlarda yetkiyi kaybettiklerine dikkat çekilerek, Nevşehir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, İstanbul Üsküdar Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ve Ankara Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüs Devlet hastanesinde ANADOLU SAĞLIK SEN’in yetkiyi almasının önemine vurgu yapıldı. Sağlık çalışanlarının mesleki, sosyal, ekonomik ve özlük haklarının korunması ve yeni kazanımlar sağlanması konularında göstermiş oldukları çabanın dikkat çektiği ifade edilen toplantıda, sağlık çalışanlarının hak ve menfaatleri doğrultusunda yapılan çalışmaların genişletilerek devam edeceği belirtildi. Anadolu Sağlık Sen’in, sağlık çalışanlarının umudu olmaya devam ettiği ve sendikaya gösterilen ilginin her geçen gün arttığı ifade edilirken, üyelerine yönelik baskılara karşı sessiz kalmadıklarını, bunları takip ederek hem idari soruşturma açılması, hem de yargıya taşınması konularında hassas davranarak üyelerinin korunmasını ve kollanmasını sağladıkları belirtildi. 

3600 ek gösterge için ciddi bir mücadele verdik

3600 ek gösterge hakkında bilgi veren Genel Başkan Yardımcısı Mustafa ÜKE, 3600 ek göstergenin çalışan memurlar için önemli olduğuna dikkat çekerek, sendika olarak 3600 ek gösterge konusunda büyük mücadele verdiklerini söyledi. Tüm kamu çalışanlarının ek göstergelerinde 600 puan artış olduğunu, bugünkü ekonomik sorunları çözmese de memurun emekli olması halinde maaşında ve emekli ikramiyesinde ciddi bir artış sağlanacağına vurgu yaptı. Ancak ek göstergesi 3600 ek göstergenin altında kalan memurun tazminat oranlarının artırılması gerektiğini belirterek, bu konuyla ilgili çalışma yapacaklarını söyledi. 

TBMM’de görüşülen yasa teklifi sağlık çalışanları için hüsrandan başka bir şey değil!

“Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” teklifinin, sağlık hizmetlerini yürüten çalışanlar açısından herkesi kapsayacak ve memnun edecek bir düzenleme olması gerektiğini, ancak TBMM’ne sunulan madde gerekçeleri incelendiğinde tabip ve diş hekimi dışında kalan sağlık çalışanlarını memnun edecek bir iyileştirme göremediklerini söyleyen Genel Başkan Necip Taşkın şunları ifade etti:

“Düzenleme ile tüm sağlık teşkilatlarında ek ödeme dağıtılması sağlanıyor. Teklif, Meclis’te kabul edilirse ek ödeme tavan oranları artırılıyor, ancak teklifle tavan ücreti belirlenirken taban ücretinin belirlenmemesi ek ödemelerde adaletsiz uygulamaların yaşanabileceği endişesini de beraberinde getiriyor. Ek ödemelerde adil ve hakkaniyetli bir dağıtım sağlanırsa o zaman tabip dışı sağlık çalışanlarının ücretlerinde olumlu yansıma beklenebilir. Aksi halde Tabip dışı sağlık personelinin tavan katsayısının 170’den 225’e çıkarılması bir şey ifade etmeyecektir. Kaldı ki hastane gelirlerinin birbirinden farklı olması nedeniyle tavandan ödeme yapılıp yapılmayacağı da şüphelidir! Böyle bir durumda bütçeye kaynak aktarılacak mıdır? Bilindiği gibi hiçbir hastane de tavandan ödeme yapılamıyor.

Kanun Teklifi, aynı zamanda Üniversite Hastaneleri ile Adli Tıp Kurumunu da kapsadığı için, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının maaş ve özlük haklarındaki düzenlemeleri kapsaması nedeniyle önemlidir. Teklif, hekimlerin emekli maaşlarında 2.000 lira civarında bir artış sağlıyor. Bu artışın tabip dışı diğer personellere de kademeli olarak yapılması gerekir. Aksi halde burada diğer personele karşı bir haksızlık ortaya çıkacaktır. Dolayısıyla bu haliyle Tabip dışı sağlık çalışanları açısından eksik bir düzenlemedir.”

 
14/06/2022 22:12
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ