ZİRAAT FAKÜLTESİNDEN GEDİKHASANLIDA KİRAZ HASADI ETKİNLİĞİ

ZİRAAT FAKÜLTESİNDEN GEDİKHASANLIDA KİRAZ HASADI ETKİNLİĞİ

Üniversite Ziraat Fakültesi Gedikhasanlı Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (TUAM) kiraz hasadı etkinliği gerçekleştirildi.

Sorgun ilçesine bağlı Gedikhasanlı Köyü’nde 110 dekar alandan oluşan Gedikhasanlı Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından iyi tarım uygulamaları ile yetiştirilen kirazların hasadı gerçekleştirildi. Kiraz Hasadı Etkinliğine, Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Gürbüz ve Ziraat Fakültesinden öğretim elemanları katıldı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ Gedikhasanlı Tarımsal Uygulama ve Araştırma alanının özellikle öğrencilerin eğitimleri amacıyla pratik uygulamalara imkân tanıması açısından fakültenin eğitim kalitesine önemli katkılar sunduğuna dikkat çekti.

Rektör Karadağ, Gedikhasanlı Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde kiraz, vişne, elma, armut, ceviz, böğürtlen, ahududu, gojiberi ve kuşburnu türlerin bulunduğunu, ayrıca Yozgat’tan toplanan elma, armut, erik, karadut ve ayva genotiplerine ait aşılı fidanlarla bu bölgede genetik kaynak parseli kurduklarını belirtti. Rektör Karadağ konuşmasında şunları söyledi: “Bugün Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi merkezimizde üretilen 8 çeşit kiraz hasadı için Ziraat Fakültemiz akademisyenlerinin katılımı ile hasat etkinliği için bir aradayız. Büyük emek sarf edilerek birçok meyve çeşidinin üretildiği, gerek akademisyenlerimiz için gerekse öğrencilerimiz için önemli bir uygulama alanı olan merkezimizde olmaktan mutluluk duyuyorum.”

Burada üretilen ürünlerin ekonomiye kazandırılması adına gerek üniversitenin gerekse halkın bu ürünlerden istifade etmesi gerektiğini belirten Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, “Uygulama merkezimizde 20 yılık bir emek var. Burası  hem uygulama hem araştırma alanı itibari ile geleceğe aktarılması  gereken önemli bir merkez.  Merkezimizin bugünlere gelmesinde emeği geçen başta hayırsever iş insanı Bilal Şahin Bey başta olmak üzere emeği gecen herkese teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

29/06/2021 22:11
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ