YOZGAT ÇİFTÇİLERİNDE KAPANMA ÖNCESİ ÇKS EDİNME  TELAŞI

YOZGAT ÇİFTÇİLERİNDE KAPANMA ÖNCESİ ÇKS EDİNME TELAŞI

Pandemi nedeniyle 29 Nisan Perşembe günü saat 19:00’da başlayacak ve 17 Mayıs Pazartesi günü saat 05:00’e kadar devam edecek kısıtlama döneminde, Yozgat’ta ÇKS Belgelerini almak isteyen çiftçiler ve üreticiler İl Tarım Orman Müdürlüğü ve Yozgat Ziraat Odası Başkanlığına müracaat etti.

Çiftçiler, tam kapanma olacağından dolayı ÇKS Belgelerini alarak köylerindeki bağ, bahçe ve tarla işleri ile uğraştıklarını belirterek, son güne kalmamak için ÇKS belgesini şimdiden almak istediklerini ifade etti.

Köyde kümes hayvanları olduğunu kaydeden bir çiftçi ise, “Yozgat’ta oturuyorum, fakat topaç köyünde de evimiz var. Bağ bahçe işlerimizin yanı sıra köyümüzde köpeğimiz ve kümes hayvanlarımıza da bakmak zorundayız. Her gün köyümüze gidip geliyorum. Çünkü tarla işleri ile uğraşıyoruz” dedi.

Uygulamadan dolayı sıkıntı yaşamak istemediklerini vurgulayan çiftçiler, “Yozgat tarım şehri ve bölgemizde hububat ve baklagiller üretimi yapılmaktadır. Bizler mecburen köyümüze gitmek tarlamızla, bağ ve bahçemizle ilgilenmemiz gerekiyor. O yüzden ziraat odası başkanlığına gelerek ÇKS belgemizi aldık. İnşallah bu salgından ülke olarak kurtuluruz da yaşantımız normale döner.” dileklerinde bulundu. (Ferhat Özer) yeniufukgazetesi.com.tr

28/04/2021 21:12
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ