YAŞAYAN KÜLTÜR MİRASI İŞLETMELERİNE 250 BİN TL KOSGEB DESTEĞİ

YAŞAYAN KÜLTÜR MİRASI İŞLETMELERİNE 250 BİN TL KOSGEB DESTEĞİ

KOSGEB İdaresi Başkanlığı, Geleneksel, Kültürel veya Sanatsal Değeri olan kaybolmaya yüz tutmuş meslekleri canlandırmak amacıyla yeni bir Destek Programı hazırladı. KOSGEB İdaresi Başkanlığı  ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü işbirliği Protokolü kapsamında uygulanmaya başlanan,  Yaşayan Kültür Mirası İşletmeler Desteği ile Usta-çırak ilişkisi çerçevesinde yeni zanaatkârlar yetiştirilmesine destek sağlanacak. Geri ödemesiz 250 bin lira üst limitli bu destek ile kuruluş, işletme ve yetiştirme, makine ve teçhizat, tanıtım ve pazarlama başlıklarında destek verilecek.

KOSGEB Yozgat il müdürü Mustafa Işık,konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada  Destek projesinin ana hedefinin geleneksel, kültürel, sanatsal değeri olan ve kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerde faaliyet gösteren işletmelerin güçlendirilerek hayatta kalmalarını ve bu birikimin gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak olduğunu belirterek şunları söyledi :

“KOSGEB’in  Bu Destek programından, Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan Geleneksel, Kültürel veya Sanatsal Değeri Olan Kaybolmaya Yüz Tutmuş Meslek Kolları listesinde yer alan alanlarda faaliyet gösteren işletmeler yararlanabilecektir. Ayrıca, işletme sahibinin, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen tanıtma kartına sahip olması veya Yaşayan İnsan Hazineleri Ulusal Envanteri’ nde yer alması durumunda da destek programından faydalanabilecektir.

Bu destek programından yararlanmak isteyen işletmeler, Ön Başvurularını 24/06/2022 – 22/07/2022 tarihleri arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğüne online olarak  yapacaklardır. Ön başvuru yapabilecek işletmelere ilişkin özel hususlar, KOSGEB tarafından desteklenen sektörler dikkate alınarak Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından duyurulacaktır. Ön başvuruları, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü en geç 22 Temmuz 2022 tarihine kadar alacak olup; Ön başvuru  değerlendirmesini geçecek olan işletmeler, KOSGEB İdaresi Başkanlığına bildirilecektir.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Ön Başvuruları değerlendirilerek Başvuruları uygun bulunan İşletmeler, Yaşayan Kültür Mirası İşletmeler Desteği Programına Kesin başvurularını 15/08/2022 – 02/09/2022 tarihleri arasında KOSGEB - KOBİ Bilgi Sistemi üzerinden online olarak yapacaklardır. Başvuru sistemi, 02/09/2022 Cuma günü saat 23:59’da başvuruya kapatılacaktır. Herhangi bir mazeretten ötürü mağduriyet yaşanmaması için 05/09/2022 Pazartesi günü saat 23:59’a kadar başvuruların tamamlanabilmesi ve onaylanabilmesi amacıyla başvuru sistemi açık olacaktır. 05/09/2022 Pazartesi günü saat 23:59’a kadar başvuru sahibi tarafından sistem üzerinden onaylanmayan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Yaşayan Kültür Mirası İşletmeler Desteği Programı hakkında ayrıntılı bilgiler, www.kosgeb.gov.tr adresinden ve KOSGEB Yozgat İl müdürlüğünden temin edilebilir alınabilir

05/07/2022 04:03
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ