VALİLİK BU RAMAZANDA ‘ZİMEM’ DEFTERİ GELENEĞİNİ BAŞLATTI

VALİLİK BU RAMAZANDA ‘ZİMEM’ DEFTERİ GELENEĞİNİ BAŞLATTI

Yozgat'ta Osmanlı'dan gelen "Zimem Defteri" geleneği yaşatılmaya başlandı.. Yozgat Valiliği öncülüğünde başlatılan uygulama ile hayırsever vatandaşların desteğiyle, Yozgat'ta dar gelirli ailelerin  yoğun olarak ikamet ettiği mahallelerdeki bakkallarda ödeme güçlüğü çeken vatandaşların veresiye defterlerindeki borçları kapatılıyor.

Ramazan ayının dayanışma ve paylaşma ayı olduğu hatırlatan  Yozgat Valisi Ziya Polat, bu uygulama ile hem sıkıntılı bir süreç yaşayan mahalle bakkallarına destek olunduğunu hem de ekonomik sıkıntı içerisindeki borçlu kişilerin borçlarının kapatıldığını belirterek, hayırseverleri projeye destek olmaya davet etti.

TEMEL İHTİYAÇLARI VEFA SOSYAL DESTEK GRUBU ULAŞTIRACAK

Öte yandan Valilikten yapılan açıklamaya göre,Vefa Sosyal Destek Grubu, Yozgat ve ilçelerinde pandemi tedbirleri kapsamında 65 yaş üstü vatandaşların alışveriş, temizlik ve sağlık kontrolü gibi ihtiyaçlarını karşılamak için çalışacak.

Yozgat Valiliği sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, yarın başlayacak ve 17 gün sürecek tam kapanma sürecinde tek başına yaşayan ileri yaş grubuna dahil olan veya ağır hastalığı olan vatandaşların temel ihtiyaçları Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından karşılanacağı duyuruldu.

112 Çağrı Merkezi aracılığıyla iletişime geçilecek Vefa Sosyal Destek Grubu, herhangi bir yakını olmayan ileri yaş grubundaki vatandaşların mağdur olmasını engelleyecek.

28/04/2021 21:28
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ