MÜDÜR YILDIZ: YOZGAT TOPRAKLARINI BEREKETLİ HALE GETİRDİK

MÜDÜR YILDIZ: YOZGAT TOPRAKLARINI BEREKETLİ HALE GETİRDİK

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, Yozgat’ta gerçekleştirilen yatırımlar konusunda yaptığı açıklamada Sulamanın Yozgat için çok  önemli olduğunu belirterek “ Bu amaçla Yozgat’ta 5 adet sulama inşaatı devam ediyor. İnşaatı devam eden 5 adet sulama inşaatının tamamlanması ile toplam 110 Bin 260 dekar arazinin sulanması sağlanacak olup; milli ekonomiye 2021 yılı birim fiyatları ile yıllık 100 Milyon 325 Bin 720 TL katkı sağlanacaktır. Bu sulama tesislerinin hizmete girmesiyle birlikte Yozgat zirai üretimde ülkemizin söz sahibi illerinden biri olacaktır.”dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’nin öncülüğünde 2021 yılını sulamada hamle yılı ilan ettiklerini bildiren  DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız  açıklamasında şunları söyledi :  “Sulama projelerinin devreye girmesi ile sulanan arazilerde sulama öncesi ve sulamadan sonraki durum arasında ciddi gelir artışları meydana gelmiş, bu artış il genelinde ve civar illerde doğrudan veya dolaylı olarak birçok sektöre yansımıştır. Sulama Projeleri vatandaşların gelir düzeyi ve hayat standardını yükselterek, bölge ile diğer bölgeler arasındaki gelişmişlik farkını ortadan kaldırmak, kırsal alandaki verimliliği ve istihdam imkânlarını artırarak, sosyal istikrar, ekonomik büyüme gibi milli kalkınma hedeflerine katkı sağlamaktadır.”

DSİ genel müdürü Yıldız İç Anadolu’nun Münbit Topraklarını Sulamaya Açtıklarını da dile getirip “Özellikle modern sulama projelerimiz ülkemiz için son derece önem arz etmektedir. Son 18 yılda Yozgat ilinde inşa edilen 24 sulama tesisi ile 199 Bin 170 dekar zirai arazinin sulamaya açtık. Böylece Yozgat topraklarımızı daha bereketli hale getirdik ve çiftçilerimize yıllık 146 milyon TL ilave zirai gelir artışı sağladık.”

İç Anadolu’nun ve ülke tarımının en önemli illerinden biri olan Yozgat’ta  ziraatın daha da gelişmesi için son 18 yılda kente 99 adet Tesis ile 1 Milyar 725 Milyon 020 Bin 148 TL yatırım yaptıklarını vurgulayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız “Yozgat’ta son 18 yılda 7 baraj ve 5 gölet inşa ettik. Diğer taraftan, Yozgatlı vatandaşlarımız ve çiftçilerimizin kalkınması için baraj, gölet ve sulama tesislerinin önemi çok fazla. Dolayısıyla Yozgat’ın su kaynaklarını değerlendirmek için bütün ilçelerimize yeni baraj ve göletler inşa ediyoruz. Şu anda 7 baraj, 2 göletin yapım çalışmalarının devam ediyor “şeklinde konuştu .

DSİ genel müdürü Yıldız açıklamasının son bölümünde ise şunları söyledi :

 “Yozgatlı vatandaşlarımızın içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanması amacıyla projelendirilerek yapımı tamamlanan içmesuyu tesisleri ile 261 bin 77 kişinin ihtiyacını karşılayacak olan yıllık 17,50 milyon m3 arıtılmış içmesuyu temin edilmiştir. Bu kapsamda 1 baraj, 82,7 km isale hattı, 1 tünel, 1 regülatör, 4 depo, 3 terfi merkezi ve 62.300 m3/gün kapasiteli arıtma tesisi inşa edilmiştir.Ayrıca, Yozgat ilinde taşkın riskini azaltmak için son 18 yılda tamamlanan 57 adet taşkın koruma tesisi ile 49 yerleşim yeri ve 14 Bin 800 dekar arazinin taşkın kontrolünü sağladık ve 2 adet taşkın koruma tesisinin de inşaat çalışmalarını devat ettirmekteyiz.”

23/02/2021 19:26
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ