MODERN MEYVECİLİK BAHÇESİNDE 7 ÇEŞİT MEYVE YETİŞTİRİLİYOR

MODERN MEYVECİLİK BAHÇESİNDE 7 ÇEŞİT MEYVE YETİŞTİRİLİYOR

Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Yerköy'de bulunan Tarımsal Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin Bitkisel Üretim Tesisleri'nde incelemelerde bulunarak Tarımsal Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Akif Boz’dan bilgi aldı.

Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (KOP) ile yürütülen Yozgat İli Yerköy İlçesi Modern Meyve Yetiştiriciliği Projesi kapsamında oluşturulan meyve bahçelerine ilişkin açıklama yapan Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Akif Boz: “Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Aysel Koç başkanlığında yürütülen KOP-Teyap modeli meyve bahçelerimizde 4 çeşit elma, 4 çeşit armut, 3 çeşit kiraz, 2 çeşit vişne, gojiberi (kurt üzümü), ahududu ve böğürtlen meyvelerinin adaptasyon çalışması yapıldı.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Karadağ ise COVID-19 Koronavirüsü salgınının insanlığın temel ihtiyaçları çerçevesinde gıda zinciri ve çeşitliliğinin en üst seviyeye taşınması açısından tarımsal faaliyetlerin önemini bir kez daha ortaya koyduğunu belirterek; “Bir tarım şehri olması dolayısıyla bu tür projelerin uygulama alanı olarak Yozgat ilimiz daha avantajlı bir konumdadır. Yozgat İli Yerköy İlçesi Modern Meyve Yetiştiriciliği Projesi’nin hem bölgesinde hem ülkemize önemli bir getirisi olacaktır.” dedi.

09/05/2020 16:08
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ