MESLEK ÖĞRENİRKEN, EV EKONOMİLERİNE DE KATKI SAĞLIYORLAR

MESLEK ÖĞRENİRKEN, EV EKONOMİLERİNE DE KATKI SAĞLIYORLAR

Sorgun Belediye Başkanı M. Erkut Ekinci, Belediye, Halk Eğitim Merkezi ve İşkur İşbirliği ile açılan mesleki ve el sanatları kursu gören kadınları ziyaret ederek, gerekli her şeyi yapacaklarını kaydetti.

Sorgun Belediyesi ile halk eğitim merkezi müdürlüğünce imzalanan ve İşkur tarafından desteklenen ortak bir protokolle kadınlara yönelik mesleki ve el sanatları kursları verilmeye devam ediyor. Sorgun belediyesi tarafından yer tahsisi yapılarak açılan meslek edindirme ve unutulmaya yüz tutmuş el sanatları, kadınlar tarafından yoğun ilgiyle karşılanıyor. 

Kursiyerleri yerinde ziyaret eden Belediye Başkanı M. Erkut Ekinci,” Dikiş nakış, bakır işlemeciliği, çini, üç boyutlu rölyef gibi kurslara yaklaşık 75 bayan kursiyer katılım sağlıyor. Hem meslek edinme hemde gün başına aldıkları ücret ile ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar. İleriye dönük ise kalifiye personel yetiştirmiş oluyoruz. Kursiyerlerimiz eğitimlerini tamamladıktan sonra sertifikalarını da alacaklar ve kendileri içinde işlerini kurma fırsatı bulacaklar ”dedi.

Kurslardan oldukça verim alındığını belirten bayan kursiyerler, Sorgun Belediye Başkanı M. Erkut Ekinci’den bu tür organizasyonların daha büyük çapta olmasını istediler.

 
19/11/2020 20:13
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ