MEMURSEN’DEN ZAM TEPKİSİ: MAAŞLARIMIZ ENFLASYONA YENİK DÜŞTÜ

MEMURSEN’DEN ZAM TEPKİSİ: MAAŞLARIMIZ ENFLASYONA YENİK DÜŞTÜ

Memur Sen Yozgat İl Temsilciliği ve Eğitim Bir Sen Yozgat Şube Başkanlığı üyeleri enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur maaşlarına yapılan zammın yetersiz olduğunu belirtilip memur maaşlarının enflasyona yenik düştüğünü dile getirirerek tepki gösterdiler.

Yozgat Cumhuriyet Meydanında bir araya gelen Memur Sen’e bağlı sendika temsilcileri ve üyeleri ellerinde “Enflasyon yükseliyor maaşlar eriyor. Maaşım enflasyonla eriyor gelir vergisiyle geriliyor. Ne bayramda ikramiye veriliyor ne vergide oran sabitleniyor.” yazılı dövizlerle maaş zammını protesto etti.

Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Yozgat Şube Başkanı Kenan Şerefli, yaptığı açıklamada; “Bugün açıklanan 1,94’lük Haziran ayı enflasyon oranıyla 2021 yılı ilk altı aylık enflasyon farkı 5,45 olmuş, böylelikle 1 Temmuz 2021 itibariyle yüzde 8,45’lik bir artış olmuştur. Bu zam değil, enflasyon kaynaklı memurun kaybıdır.”dedi.

BİZ ALINTERİMİZİN HAKKINI VE HİZMETİMİZİN EDERİNİ İSTİYORUZ

Şerefli, “ 2019 yılı Ağustos ayında açıklanan ve 2020 yılı Ocak ayından itibaren geçerli olan Hakem Kurulu kararından bugüne tam 18 ay geçti. ve bu 18 ayda: Gerçekleşen enflasyon: yüzde 24,28, Hedeflenen enflasyon: yüzde 7,5, Memura verilen zam: yüzde 11,40, 18 ayda Dolar yüzde 46,05 arttı. 18 ayda Euro yüzde 54,50 arttı. 18 ayda Altın (Gr.) yüzde 71,33 arttı. 18 ayda Yağ (18 LT) yüzde 116,04 arttı. 18 ayda Elektrik (kr/kWh) yüzde 30,91 arttı. ayda Doğal Gaz (m3/TL) yüzde 23,68 arttı. Bu veriler maalesef, memur maaşlarının enflasyona yenik düştüğünü, memurun alım gücünü zayıflattığını gösteriyor. Biz bugün burada, işte bu gerçekler ışığında, hem bir durum tesbiti yapmak hem de oluşan kayıpların tazmini noktasında taleplerimizi dile getirmek için toplandık. İlk önce hemen şunu belirteyim ki, özellikle küresel dengesizlikler ve son 1 buçuk yıldır bütün insanlığı etkisi altına alan ölümcül kovit 19 pandemisi, hayatımızın akışını derinden etkiliyor. Dolayısıyla, böylesi zor koşullar altında, ülkemiz ekonomisinin kur üzerinden yaşadığı finansal dalgalanma dâhil birçok konuyu serinkanlı bir değerlendirmeye tabi tutmamız gerektiği de ortadadır. Biz durduğumuz yerin sorumluluğunu da zorunluluğunu da iyi bellemiş bir emek örgütüyüz. Evet, biz emeğimizin ve ekmeğimizin derdindeyiz. Biz, alın terimizin hakkını ve hizmetimizin ederini istiyoruz.”diye konuştu.

05/07/2021 22:41
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ