KYF, YOZGATLI ve BOĞAZLIYANLI İŞADAMLARINI BULUŞTURDU

KYF, YOZGATLI ve BOĞAZLIYANLI İŞADAMLARINI BULUŞTURDU

Kayseri Yozgatlılar Federasyonu tarafından ilki Kayseri’de düzenlenen “İŞ DÜNYASI İLE İSTİŞARE TOPLANTISI’nın” ikincisi, Boğazlıyan ilçesinde gerçekleştirildi. Sektörlere yön veren kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katıldığı toplantıda Boğazlıyan ilçesinde inşaat çalışmaları devam eden Fuat Oktay OSB gelinen son aşama başta olmak üzere Kayseri ve Yozgat arasında  varolan ticaret hacminin daha iyi noktalara taşınması adına atılacak adımlar konuşuldu.

Boğazlıyan Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda düzenlenen İŞ DÜNYASI İLE İSTİŞARE TOPLANTISI’na”Yozgat Valisi Ziya Polat, Boğazlıyan Kaymakamı Recep Aydın, Boğazlıyan Belediye Başkanı Gökhan Coşar, Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, Kayseri Sanayi Odası Meclis Başkanı Abidin Özkaya, Kayseri Ticanet Borsası Meclis Başkanı Fahrettin Çalışkan, Boğazlılan Ticaret-Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Öcal Öcalan, Boğazlıyan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Halıcı, Boğazlıyan Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Demiroğlu, Boğazlıyan Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Nuri Erkoç, Boğazlıyan Küçük Esnaf Odası Başkanı Sinan Yazılıtaş Boğazlıyan Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Köksal Kılıçaslan, Boğazlıyan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Hatip, Kayseri Yozgatlılar Federasyonu Genel Başkanı Deniz Çağan ve Yönetim Kurulu üyeleri Koray Can, Murat Gencer, Dursun Açıkyürek, Tayfun Tosun, Yenifakılılar Dernek Başkanı Cengaver Dağ, Ovakent Dernek Başkanı Ramazan Ergül, Özler Birlik Dernek Başkanı Abdulkadir Gemici, Yozgat Genç Girişimciler Derneği Başkanı Ferdi Köse, Boğazlıyanlı iş insanı Bayram Eroğlu ile iş dünyasından isimler katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından ilk olarak Kayseri Yozgatlılar Federasyonu tarafından yapılan çalışmaların anlatıldığı sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi.

TOPLANTIDA KİM,NE KONUŞTU ?

KAYSERİ YOZGATLILAR FDR. BAŞKANI ÇAĞAN, “KAYSERİ İLE YOZGAT ZATEN KARDEŞ ŞEHİR”

Toplantının açış konuşmasını yapan Kayseri Yozgatlılar Federasyonu Genel Başkanı Deniz Çağan, federasyon çalışmalarının son hızla devam ettiğini belirterek, istişare toplantısının ilkini Kayseri’de gerçekleştirmiştik. İkincisini ise Boğazlıyan’da gerçekleştiriyoruz. Kayseri’de düzenlediğimiz toplantımıza Yozgat’tan gelen değerli misafirlerimiz vardı. Bu günde burada yine Kayseri’den gelen önemli misafirlerimiz var. Ticaret Odası Başkanımız, Sanrayi Odası Başkanımız, Kayso Meclis Başkanımız. Kayseri ile Yozgat zaten kardeş şehir. Yıllardırda hep böyle olmuştur ve Kayseri sanayi ticaret ve esnaf yönenünden de çok şanslı çünkü birçok Yozgatlı iş insanımız var. Kayseri Yozgatlılar Federasyonu olarak buradaki yaptığımız istişare toplantılarının sonuçlarını özellikle başkanlarımızın meclis toplantılarında gündeme getirmeleri, Kayseri’de yaşayan yozgatlıların boğazlıyana katkı yapması katkı sağlamakr” dedi.

BOĞAZLIYAN TSO BAŞKANI ÖCALAN, “BÖLGEMİZ NİTELİKLİ İSTİHDAM ALANI OLACAK”

Boğazlılan Ticaret-Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Öcal Öcalan ise, yerel kalkınmanın en güzel örneklerinden olan Boğazlıyan’da konuklarını ağırlamaktan onur duyduğunu belirterek, “Tarım ve hayvancılıkta türkiyenin önde gelen yerleşim yerlerinden olan bölgemiz inşallah yakın zamanda önde gelen nitelikli yatırım ve istihdam alanlarından olacaktır” dedi.

KAYSERİ TSO BAŞKANI  GÜLSOY, ““BİZ BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ”

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy’da, Fuat Oktay OSB’nin bölgenin kalkınmasına büyük fayda sağlayacağına olan inancını dile getirerek, “Kayseri Ticaret Odamızın sloganı olan “Biz Birlikte Güçlüyüz” evet dediğimiz gibi biz birlikte güçlüyüz. Yapılacak her bir yatırımın bu ülkenin kalkınmasına katkı vereceğine inanıyoruz” diye konuştu

Konuşmasının devamında Programı organize eden Kayseri Yozgatlılar Federasyonu Genel Başkanı Deniz Çağan ve yönetim kuruluna teşekkür eden Gülsoy, “Deniz kardeşim sağolsun hem Yozgatlılar için hem Kayserililer için yıllardır emek veriyor. Birlik ve beraberliği sağlamak konusunda müthiş emekleri var. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

KAYSERİ KBB BAŞKANI BAĞLAMIŞ, “KAYSERİ-YOZGAT İŞ BİRLİĞİNİN  100 YILLIK TEMELİ VAR”

Daha sonra kürsüye gelen Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış Kayseri ile yozgat arasındaki iş birliğinin yaklaşık 100 yıla dayandığını vurgulayarak, “Sanayide olduğu gibi tarımsal ve hayvansal alanlarda da Kayseri’de Yozgat ilinin birlikte hareket ederek, iki ilimize ve tüm Türkiyemize katkı sağlaması adına bir şeyler yapılması gerektiği kanaatindeyim” şeklinde konuştu.

KAYSERİ SO BŞK. BÜYÜKSİMİTÇİ, “BENİ EN ÇOK HEYECANLANDIRAN HADİSE, BİR OSB’NİN KURULMASI”

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitçi’de marifetin iltifata tabi olduğunun altını çizerek, “Beni en çok heyecanlandıran hadise, bir OSB’nin kurulması. Boğazlıyanımız, yüzde 100 doluluğa geldik. Buraların zenginleşmesi demek ülkemizin zenginleşmesi demek. Al bayrağın altında biz, yaşayan her bir ferdi zenginleştirmekle mükellefiz ve bunun için gayret göstermeliyiz” dedi.

BOĞAZLIYAN BELEDİYE BAŞKANI  COŞAR, “TÜRKİYE’DE EŞİ BENZERİ OLMAYAN BİR BÖLGE”

Boğazlıyan Belediye Başkanı Gökhan Coşar ise bu toplantının esas amacının yozgatta kurulan OSBlerin ve özellikle Boğazlıyan’da kurulan Fuat Oktay OSB’nin tanıtımını yapmak olduğunu söyledi.  Konuşmasına harita üzerinden devam eden ve Fuat Oktay OSB hakkında bilgiler veren Başkan Gökhan Coşar,  “Bizim OSB’mizin bir çok özelliği var. Burası Boğazlıyan Belediyesi, Ticaret Odası ve valilik tarafından kurulmuştur. Türkiyede eşi benzeri olmayan bir bölge, burayı kurarken de hayalimizi gerçekleştirdik. OSB 18 ay gibi kısa bir sürede kuruldu. Doluluk anlamında da Yüzde 100 doluluğa ulaştık” şeklinde konuştu.Coşar, programı Kayseri Yozgatlılar Federasyonu Genel Başkanı Deniz Çağan ile birlikte organize ettiklerini belirterek ev sahipliğinden dolayı da Boğazlıyan Ticaret Odası Başkanı Öcal Öcalan’a teşekkür etti.

 VALİ POLAT, “HAM MADDEYİ MARKAYA ÇEVİRMEK ZORUNDAYIZ”

Son olarak kürsüye gelen Yozgat Valisi Ziya Polat, Yozgat’ın, tarım ve hayvancılık şehri olduğuna dikkati çekti. Mercimekte Türkiye 1,si, Nohutta Türkiye 2,si, şeker pancarında Türkiye’nin yüzde 10’nu Yozgat üretildiğine vurgu yapan Vali Polat, “Hayvancılıkta, son sene yaptığımız projelerle birlikte küçükbaş hayvan sayımız 450 bine ulaştı. Hedefimiz yılsonuna 500 bin. 250 binin üzerinde büyükbaş hayvan var. Hedefimiz, büyükbaş hayvancılığıda ileri taşımak” dedi.  Ham maddeyi markaya çevirmek zorunda olduklarının altını çizen Polat, “Biz tarlada ürettiğimiz ham maddemizi, bölye sanayi sitelerimizle maddeye ve markaya dönüştürmemiz lazım ki artı değeri bu memleket bu devlet alsın. Kayseri için burası bulunmaz bir nimet” diye konuştu.

 VALİ POLAT, “EMEK VEREN DENİZ KARDEŞİME TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Birlik ve beraberliğin önemine farklı bir bakış açısı ile yaklaşan Polat, “Ben çok sesliliği sadece koroda seviyorum. Ama hemşehri derneklerinde ya da hemşehricilikte tek olmayı daha çok seviyorum Deniz Başkanım. Tek olun. Çağırın bizi, hesap sorun. Biz devlet olarak bu güne kadar kapımızı ve gönlümüzü açtık, açmaya decam edeceğiz Yozgat’a artı değer katmak isteyenlere kapımızı açtık. Emek veren Deniz kardeşime teşekkür ediyorum. İnşallah ürünlerin buradan yola çıktığını da görürüz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Boğazlıyan Belediye Başkanı Gökhan Coşar ve Boğazlıyan Ticaret Borsası Başkanı Harun Halıcı tarafından ilçenin tanıtımı ve katkılarından dolayı Kayseri Yozgatlılar Federasyonu Genel Başkanı Deniz Çağan’a plaket takdim edildi.

08/06/2022 03:38
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ