İŞ-KUR MÜDÜRÜ YILDIZ’DAN EĞİTİM KURSLARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

İŞ-KUR MÜDÜRÜ YILDIZ’DAN EĞİTİM KURSLARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Yozgat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü  Yozgatta  istihdamının korunması, artırılması ve  işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesi için  il düzeyinde  Mesleki Eğitim Kurslarını açmayı sürdürüyor.

Yozgat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Taner Yıldız, konuya ilişkin yaptığı açıklamada  tüm İlçelerin özelliklerine göre meslekler ve yöresel el sanatları gibi mesleklere yönelik kursların açıldığını hatırlatarak şunları söyledi:

“Bu kapsamda,  ilimiz genelinde işbirliği kapsamında Sarıkaya Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile 25 kişilik Şiş ve Tığ Örücülüğü ile Oyuncak Bebek Yapımcısı (Amigurumi) mesleğinde,Sorgun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile 25 kişilik Bakır İşleme ve Süslemecisi, 25 kişilik Çini İşlemecisi ve 25 kişilik Cam Süs Eşyası Yapımcısı mesleklerinde.,Akdağmadeni Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile 12 kişilik Dekoratif Ev Aksesuarları Hazırlama Elemanı mesleğinde ve Yerköy Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile 20 kişilik Kadın Üst Giysileri Dikim Elemanı mesleğinde kurslarımız açılmıştır. Ayrıca Sorgun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Yetiştiricisi ve Ahşap Hediyelik Eşya Yapımcısı mesleklerinde Akdağmadeni Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Şiş ve Tığ Örücülüğü ve Oyuncak Bebek Yapımcısı (Amigurumi) mesleklerinde de kurslarımız planlanmakta olup en kısa zamanda açılacaktır."

Yıldız, açıklaması daha sonra şöyle sürdürdü:

“Geleneksel mesleklerde mesleki eğitim kurslarına katılanlara günlük 45 lira zaruri gider ödemesi yapıyoruz. Ayrıca sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenen istihdam garantili mesleki eğitim kurslarına katılanlara günlük 70 lira zaruri gider ödemesi yapıyoruz.istihdam garantisiz mesleki eğitim kurslarına katılanlara günlük 35 lira ödüyoruz.

İşte Anne Projesi kapsamında 0-15 yaş arasında çocuğu olan ve İş Kulübü avantajlarından faydalanan, akabinde istihdam garantili mesleki eğitim kurslarına katılan kadınlara günlük 110 lira ödeme yapılıyor. Bunun dışında, sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenen istihdam garantili mesleki eğitim kurslarına katılan kadınların bakmakla yükümlü oldukları 2-5 yaş arası çocukları için de aylık 400 lira bakım desteği veriyoruz. İş kazası ve meslek hastalığı sigortası primi Kurumumuz tarafından mesleki eğitim kursu süresince  karşılanıyor.”

10/02/2021 22:09
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ