BOĞAZLIYAN ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNE HAZIRLIKLAR SON AŞAMADA

BOĞAZLIYAN ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNE HAZIRLIKLAR SON AŞAMADA

Gökhan Coşar’ın Belediye Başkanı seçilmesi sonrasında Boğazlıyan’ın birinci gündemini oluşturan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın da büyük destek verdiği Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması noktasında büyük mesafeler alındı. Adım adım sona yaklaşılan OSB ‘nin yer seçimi için İlçemize gelen ve aralarında 12 Bakanlık temsilcilerinin olduğu Komisyon üyeleri Belediye Başkanı Gökhan Coşar Başkanlığı’nda bir araya gelerek OSB’nin kurulması planlanan arazi üzerinde fikir alışverişinde bulundular. Boğazlıyan Belediye Başkanı Gökhan Coşar’ın, “En büyük hayalim” dediği ve göreve başladığı günden itibaren gündeminden düşürmediği Organize Sanayi Bölgesi’nde adım adım sona geliniyor.
Bir çok ilde dahi bulunmayan ve kuruluş aşaması en az 2-3 yıl süren Organize Sanayi Bölgesi’nin Boğazlıyan’a kazandırılması noktasında büyük destek veren Cumhurbaşkanı Yardımcısı sayın Fuat Oktay Beyefendi sayesinde Coşar nezdinde Boğazlıyan’ın hayali kısa sürede gerçekle buluşacak.
12 BAKANLIĞIN TEMSİLCİLERİ BOĞAZLIYAN’DA
Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması noktasında en büyük adımlar birisi olan yer seçimi konusunda dün Boğazlıyan’a gelen 12 Bakanlığın temsilcileri Belediye Başkanı Gökhan Coşar’ın başkanlığında bir araya geldi.
OSB Yer Seçimi Yönetmeliği çerçevesinde 22-25 Ekim 2019 günlerinde mahallinde yapılan yer seçimi etüt çalışmaları neticesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü’nün yazısı ile oluşturulan Yer Seçimi Komisyonu dün itibariyle çalışmalarına başladı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı temsilcileri Hakan Yıldız, Utku Bayrak, Belediye Başkanı Gökhan Coşar’ın başkanlığında, 12 Bakanlıktan teşrif eden, 21 yer seçimi komisyon üyelerinin katılımlarıyla incelenen Organize Sanayi Bölgesi alanı hakkında istişare, değerlendirme ve görüşlerin bildirildiği bir toplantı gerçekleştirildi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı temsilcilerince, Boğazlıyan OSB yer seçimi ve önerilen alan hakkında komisyona bilgi verilerek; kadastro, pafta ve topografik harita incelendi.
30 GÜN İÇERİSİNDE KARARA BAĞLANIYOR
Ayrıca, 02/02/2019 tarihli ve 30674 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren uygulamalar hatırlatılarak, “Organize Sanayi Bölgeleri Yer Seçimi Yönetmeliği’nin 8’inci maddesinin on birinci fıkrasındaki: “Bakanlıkça bildirilen yer ve tarihte yapılan komisyon toplantısına temsilcisi katılmayan ve/veya toplantıda daha sonra görüş bildireceğini ifade eden kurumların komisyon toplantısından sonra en geç otuz gün içinde nihai görüşlerini Bakanlığa bildirmeleri zorunludur.
Bu süre içerisinde görüşünü bildirmeyen kurumların görüşü Bakanlık tarafından olumlu kabul edilir.” hükmünü de dikkate alarak kurumların, Yozgat Boğazlıyan OSB yeri ile ilgili görüşlerini en geç otuz (30) gün içerisinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğüne bildirilmesi gerekmektedir” denildi.
COŞAR’IN HAYALİ BOĞAZLIYAN’I COŞTURACAK
Boğazlıyan Belediye Başkanı Gökhan Coşar’ın gerek seçim öncesinde ve gerekse sonrasında, özellikle ilçemizin ekonomik refahını artırmak, üretim yapma, gençlerimize istihdam sağlamak, gelişen, büyüyen, modern, daha yaşanabilir, umut dolu aydınlık bir gelecek inşa etmek adına, “En büyük hayalim” dediği ve ısrarla üzerinde durduğu Organize Sanayi Bölgesi’nde büyük mesafeler alınmaya devam ediyor.
25.01.2020
25/01/2020 20:44
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ