BAŞKAN ÇELİK: ZİNCİR MARKETLER BAKANLIKCA DÜZENE SOKULMALI

BAŞKAN ÇELİK: ZİNCİR MARKETLER BAKANLIKCA DÜZENE SOKULMALI

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu başkanı Sinan Çelik, Son günlerde  gündeme gelen ulusal marketlere ilişkin yaptığı yazılı açıklamada Tüketicilerin korunması   ve diğer işletmelerin dengeli gelişimi için  Ulusal marketlerin satış politikalarının, ürün çeşitliliklerinin ve  haksız rekabetin biran önce Ticaret bakanlığı tarafından belli bir düzene sokulması gerektiğini belirterek “aksi halde bir çok sektörde hizmet veren yerel firmalarımız ekonomik yönden büyük sıkıntılar yaşayacaktır. Bu da toplumsal bir infiale yol açacaktır.”dedi. Çelik,pandemi sürecinde de Yozgatlıların yerel esnafa sahip çıkmasını istedi. 

Yozgat TSO Başkanı Sinan Çelik konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi :

“ Yozgat ticaret ve sanayi odası olarak ticaret bakanlığı ve devlet büyüklerimize sesleniyoruz. özellikle kamuoyunda ulusal marketlerin kırtasiye, kozmetik, teknolojik, mobil ve diğer sektör ürünlerine damping yaparak haksız rekabete yol açtıklarını görmekteyiz. Örnek verecek olursak bugün bir züccaciye veya bir kırtasiye düşündüğümüzde ürün çeşitliliği ve personel giderleri maliyetleri arttırdığından ülkemizde bulunan zincir marketlerle rekabet düzeyini çok düşürmektedir. Ulusal  marketler bu ürünleri sadece bir çeşit yada iki çeşit bulundurarak ana sektörlerdeki yer ve metrekare ayrımı yapmadan, mağazalara teke ürün getirerek tüketiciyi yanıltma yoluna gittikleri aşikardır.bu durum  Yozgatta’da üyelerimize ciddi zarar vermektedir. 

Aynı zamanda bu şekilde zincir market olarak hizmet veren firmalar toplu alımlarda tedarikçiyi zor durumda bırakarak ucuz ekonomi satış politikası izlemektedirler. Bir çok ürünün gramaj gösteriminde tüketiciyi yanıltmaktadırlar. örneğin bir kiloluk ürünü bir kiloluk kapta 850 gramlık bir ürün göstererek farklı yollarla tüketicinin zarar uğramasına sebep olmaktadır. 

Bizler Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası olarak ticaret yaparak ayakta kalmaya çalışan üyelerimizin zincir marketlerin orantısız gücü altında ezilmemesi için haklarını savunmaya devam edeceğiz. 

Yozgat halkına ve kamuoyuna şunu belirtmek isteriz ki yerel esnaf ayakta kalmadığı sürece,yerel işletmelerin ticaretini devam etmediği takdirde Yozgat’ta perakande sektörünün zayıflaması,esnafın kan kaybetmesi kaçınılmaz olacaktır. Yozgat halkından ricamız yerel esnafına, sahip çıkmasıdır. Pandemi süreci ile birlikte esnafımız, işletmlerimiz ciddi ekonomik ve maddi sıkıntı içerisindedir. Yozgat halkının, hemşehrilerimizin yerel esnafa sahip çıkması, koruması gerektiği bir zaman içerisindeyiz.“ 

14/02/2021 21:45
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ