YOZGAT’TA UZAKTAN EĞİTİM GÖREN 71 BİN ÖĞRENCİYE DİGİTAL KARNE

YOZGAT’TA UZAKTAN EĞİTİM GÖREN 71 BİN ÖĞRENCİYE DİGİTAL KARNE

Korona salgını nedeniyle uzaktan eğitimle sağlanan 2020-2021 eğitim öğretim yılının 1. döneminin tamamlanmasıyla Yozgat’ta 71 Bin 395 öğrenci karne heyecanını dijital ortamda yaşayacak.

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem sona ermesi dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Öğrenci, öğretmen ve velilere bazı  uyarılarda bulunan Yazıcı, mesajında şunları söyledi:

 “22 Ocak Cuma günü ilimiz genelinde okulöncesinde 4.334, İlkokulda 21.470, Ortaokulda 22.842 ve Lise kademesinde 22.749 olmak üzere 71.395 öğrencimiz eğitim- öğretim yılı birinci dönemini tamamlayarak dijital karnelerini almış olacaklardır. Bu salgın ortamında siz değerli öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, velilerimiz eğitimin tüm paydaşlarının öncelikle sağlıklı kalmalarını sağlamak, salgından etkilenmelerini önlemek için çok yönlü tedbirler alınarak EBA TV, Ulusal TV kanalları, uzaktan eğitim platformları aracılığıyla sevgili öğrencilerimize ulaşılmış, yönetici ve öğretmenlerimizin de üstün fedakarlıklarıyla tüm Dünyaya örnek olacak şekilde derslerin kesintiye uğramadan uzaktan devam etmesi sağlanmıştır.

Tatil; psikolojik ve fizyolojik olarak dinlenmeye, rahatlamaya, eksiklerimizi gözden geçirip tamamlamaya fırsat bulacağımız zaman aralığıdır. Yarıyıl tatili de eğitim-öğretim sürecinde yaptığımız yolculuğun mola durağı gibidir. Yenilenmek ve motivasyon için önemli bir fırsattır.
Salgın süresince sağlığınızı korumak için evlerinizde kaldınız. Doğal olarak zorlu yaşam olayları karşısında stres ve kaygı tepkileri göstermeniz beklendik bir durumdur. Kendiniz, aileniz, arkadaşlarınız, sevdikleriniz ve yakınlarınız için endişe, kaygı, panik ve korku yaşamanız oldukça olağandır. Önümüzde artık bir yarıyıl tatili var. Tatilde de tedbiri elden bırakmadan bu dinlenme dönemini en iyi şekilde değerlendirip, okullarımıza kendimizi hazır hale getirmeliyiz.” / Kaynak: yeniufukgazetesi.com.tr

21/01/2021 21:00
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ