YOZGAT’TA ‘HERKES İÇİN SİNEMA’ PROJESİ HAZIRLIK AŞAMASINDA

YOZGAT’TA ‘HERKES İÇİN SİNEMA’ PROJESİ HAZIRLIK AŞAMASINDA

Yozgat’ın Bakanlık destekli sinema projesi olan ‘Herkes İçin Sinema’ hayata geçiyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından onaylanan proje ile hibe destekli Yozgat Valiliği, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörlüğü ve Sinema Okuryazarları Derneği ortaklığında düzenlenecek olan ve beş ay sürecek olan çalışmada; senaryo yazarlığı, kamera ve drone kullanımı gibi eğitimlerin bir kısmı  tamamlandı.

Yozgat’ta Çocuk Destek Merkezi’nde konaklayan, yaşları 12-17 arasında değişen 25 çocuğa medya ve dijital oyunların zararlı etkileri konusunda bilgi vermeyi amaçlayan proje; katılımcılara film ve belgesel çekme konusunda da eğitim ve uygulama imkânı sunan projede çalışmalar devam ediyor.

Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından hibe verilen, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından onaylanan proje, Yozgat Valiliği, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörlüğü ve Sinema Okuryazarları Derneği ortaklığında düzenleniyor.

Beş ay sürecek olan çalışmada; senaryo yazarlığı, kamera ve drone kullanımı gibi eğitimlerin bir kısmı tamamlandı. Akademisyen Öğr. Gör. Emel Çenet “sinemada sanat”, Öğr. Gör. Sena Saydam “kısa filmlerde telif hakları”, projenin yöneticiliğini yürüten Öğr. Gör. Batuhan Kalaycı ise film yapım ekipmanlarının kullanımı konusunda eğitim verdi.

Yozgat Bozok Üniversitesi Radyo Televizyon programı öğrencileri Sıla Özdemir, Tennur Köylüoğlu, Asiye Aydın, Faruk Can Koç, Ömer Ertürk, Bayram Karadaş, Batuhan Bozkurt, İsa Meşe, Alihan Biçer, Abdullah Sancaktar, Pelin Dalkılınç ve Kırıkkale Üniversitesi’nden Sinem Cal proje bünyesinde yer alan katılımcılara uygulamalı kamera ve kurgu eğitimleri veriyor. Projede oluşturulan film ekiplerinin danışmanlığını da üstlenen öğrenciler, çocukların kısa film çekimleri sürecinde de destek olacak.

26/02/2021 18:52
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ