YOZGAT’IN KENTSEL DEĞERLERİ KİTAPLAŞTIRILACAK

YOZGAT’IN KENTSEL DEĞERLERİ KİTAPLAŞTIRILACAK

Yozgat Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Ebubekir Güngör’ün editörlüğünde yapılacak çalışmayla, kentin tarihi, kültürü, turizm değerleri ve coğrafi güzellikleri kitaplaştırılacak.

Kitap çalışması için Yozgat Valiliği, Yozgat Belediyesi ve Yozgat Bozok Üniversitesi arasında "Yozgat Tarihi ve Kültürü İşbirliği"  protokolü imzalandı. 

İmzalanan protokolle, Yozgat tarihi ve kültürü temelinde, inceleme, araştırma ve derleme imkânlarını geliştirecek çalışmalar yapmak ve bu çalışmalardan elde edilen sonuçları yazılı doküman halinde yayımlamak ve gerektiğinde sonuçların bilimsel organizasyonlarla paylaşımının yapılması amaçlanıyor.

Yozgat Valiliği, Yozgat Belediyesi  ve Yozgat Bozok Üniversitesi arasında “Yozgat Tarihi ve Kültürü”  ile ilgili kitap yazımı ve basımı için yapılacak işbirliğini kapsamında , “ Yozgat Tarihi ve Kültürü ” adlı üç ciltlik ortak eserin bilimsel ölçütlere uygun bir şekilde yazılmasını ve paydaşların katılımıyla bilime,  kültüre ve topluma katkı sağlayacak bir sosyal sorumluluk projesi kapsamında ortaya çıkartılması hedefleniyor.

Protokol imza töreninden önce bir konuşma yapan çalışmanın editörü Yozgat Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ebubekir Güngör, Yozgat’ın tarihi, kültürü, sanatı ve dini yönlerinin ele alınacağı kitap için çalışmalara başlandığını belirtti. Güngör, 3 ciltten oluşacak olan kitabın 18 ayda tamamlanmasının planlandığını, her bölümün alanında uzman hocalarımızca derlenip yazılacağını ifade ederek, eserin hayırlı olmasını temenni etti.

Valilik toplantı salonunda düzenlenen protokol imza töreninde konuşan Yozgat Valisi Ziya Polat, Yozgat’ın tarihi ve kültürü ile ilgili ihtiyaç olan bir kitabın protokolünü Yozgat Valiliği, Yozgat Belediyesi ve Yozgat Bozok Üniversitesi ile imzaladıklarını söyledi.

Vali Polat, 3 ciltten oluşacak kitabın üniversite koordinesinde valilik ve belediyemizin de ortaklığı ile yapılacağını anlatarak, "Kitabın hazırlanma süresini 18 ay olarak düşündük ama inşallah daha kısa sürede bitirmeyi planlıyoruz. Yozgat’ın tarihi ve kültürü ile ilgili elimizde şu an iyi bir kaynak yok. Kentin tarihini ve kültürünü gelecek nesillere aktarma adına akademik bir çalışma sonrası, uluslararası bir yayın ortaya çıkartacağız. Biz bu kitabı Yozgat’ın geçmişini geleceğe aktarma konusunda çok büyük bir emek olduğunu biliyoruz." dedi.

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse de Yozgat'ın tarihi, kültürü ve geleneği ile alakalı Yozgat Bozok Üniversitesi tarafından hazırlanacak olan çalışmaya her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Bozok Üniversitesi  rektörü  Prof. Dr. Ahmet Karadağ ise Yozgat’ın tarihi ve kültürü ile ilgili beklentilere cevap vermekten dolayı büyük bir heyecan ve mutluluk duyduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından Yozgat Valisi Ziya Polat, Belediye Başkanı Celal Köse ve Rektör  Prof. Dr. Ahmet Karadağ tarafından protokol imzalandı.

Törende İl Genel Meclis Başkanı İskender Nazlı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Çiftçi ve Yozgat Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi ve çalışmanın editörü Doç. Dr. Ebubekir Güngör de hazır bulundu.

17/04/2021 00:43
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ