YOZGAT EĞİTİM ve FEN-EDEBİYAT FAKÜLTELERİNDE MEZUNİYET COŞKUSU

YOZGAT EĞİTİM ve FEN-EDEBİYAT FAKÜLTELERİNDE MEZUNİYET COŞKUSU

2020-2021 akademik yılında lisans eğitimlerini başarıyla tamamlayan Eğitim Fakültesi ve Fen- Edebiyat Fakültesi öğrencileri düzenlenen mezuniyet törenleriyle diplomalarını aldı.

Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen mezuniyet törenine Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Akın, Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Prof. Dr. Yücel Güney, Genel Sekreter Prof. Dr. Uğur Kölemen, fakülte dekanları, öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan tören Eğitim Fakültesi mezun öğrencileri adına Nurcan Uzun’un konuşması ile devam etti. Uzun, kaliteli bir eğitim için gereken bütün olanakları sunan Yozgat Bozok Üniversitesi ailesine minnettar olduğunu belirterek başarısında maddi manevi desteklerini esirgemeyen ailesi ve arkadaşlarına teşekkür etti.

Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güngör Yılmaz, zorlu pandemi sürecinden sonra bir araya gelerek geç de olsa mezuniyet sevincini yaşadıklarını dile getirdi. Prof. Dr. Yılmaz: “Mezun olmak aslında bir kazanım, bir başarı, bir yetki belgesi, bir imza yetkisi elde etmek anlamına gelir. İçinde bulunduğumuz bilgi çağında öğrenmenin şüphesiz sonu olmadığı gerçeğinden kaçamazsınız. Sizleri bu günlere hazırlayan eğitmenlerinizle irtibatınızı kesmeden onların elde ettiği bilimsel kazanımları sürekli yenileyerek sizlerin de bunları genç dimağlara aktarabilme becerisini elde etmeniz lazım. Sürekli kendinizi revize edin ve yenileyin. Mezuniyetiniz hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Eğitim Fakültesine yapmış olduğu katkı ve hizmetler sonunda geçtiğimiz ay emekli olan Eğitim Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Tayip Duman konuşmasında “Öğretmenlik kutsal ve önemli bir meslektir. Lakin diğer mesleklerde olduğu gibi öğretmene verilen değerin erozyona uğradığını ve yozlaştığını 50 yıllık tecrübeyle gözlemlemekteyim. Hızlı bir değişimin yaşandığı ve küresel köy dediğimiz bu dünyada eğitimin önemi tartışılamaz. Bu değişimden eğitim de etkileniyor. Maalesef bizi biz yapan değer ve inançlarımızın erozyona uğradığını görüyorum. Atandığınızda sizlerden bu hususta hassasiyet göstermenizi rica ediyorum. Mezuniyetiniz hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Öğrencilerle yeniden bir arada olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşadıklarını dile getiren Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, mezun olan öğrencilerin beklentisi olan mezuniyet coşkusu sözünü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz ve sizlerle paylaşıyoruz, dedi.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinden sonra mezun öğrenciler kep fırlatarak mezuniyetlerini coşkuyla kutladı.

Günün ikinci mezuniyet coşkusu Fen-Edebiyat Fakültesi öğrencileri tarafından yaşandı. Deniz Sevinç mezun olan öğrenciler adına konuşma yaptı. Bölümü severek ve isteyerek seçtiğini dile getiren Sevinç “Aldığım eğitimin hakkını vermek için sabırsızlanıyorum. Üzerimizde emekleri olan tüm hocalarıma ve aileme çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Fen-Edebiyat Fakülte Dekanı Prof. Dr. İsmail Akdeniz mezuniyetin mutlu bir son olmakla birlikte hayata atılan yeni bir adım, yeni bir başlangıç olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bugünden itibaren üstleneceğiniz görevin ağır sorumluluğunu omuzlarınızda hissetmeye başlayacaksınız. Ancak, siz tüm bu zorlukları aşabilecek bir güç ve potansiyele sahipsiniz. Bu yolda azimle, inanç ve güvenle yürüyünüz. Hayalinizdeki tüm umut kapılarının açılmasını temenni ediyor mezuniyetinizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Akın bugünün öğrenciler için yeni bir başlangıç olduğunu belirterek: “Gerçek yaşamda öğrenilen bilgileri pratikte daha da ileri taşıyarak başarı ile taçlandıracağınızdan hiç şüphem yok. Sizlerde bu karalılık ve azmi görüyorum. Bundan sonra sizlerin başarılarıyla iftihar etmek istiyoruz. Sizlerin mezuniyet sevincine ortak olmaktan büyük mutluluk duyuyor, bundan sonraki yaşantınızda başarılar diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından fakültede dereceye giren öğrenciler yaş kütüğüne isim plakalarını çaktı. Mezun öğrencilerin kep fırlatmasıyla mezuniyet programı sona erdi.

22/09/2021 23:19
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ