YOBÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİNDEN ONLİNE SEMPOZYUM

YOBÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİNDEN ONLİNE SEMPOZYUM

Üniversite Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından “Bağımlılığa Çok Yönlü Bakış” konulu online sempozyum düzenlendi. Sempozyuma Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ da online olarak katıldı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Üniversite Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevinç Polat, önemli bir halk sağlığı sorunu olarak karşımıza çıkan bağımlılığın, yalnızca bireylerin sağlığını tehdit etmekle kalmayıp, adli, sosyal ve sağlık sonuçları ile tüm toplumu etkileyen ciddi sorunlara neden olduğunu söyledi. Prof. Dr. Sevinç Polat, özellikle bağımlı bireyler ve bağımlı olmaya aday olan bireyler için, bağımlılık ve mücadele konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla sempozyumu düzenlediklerini ifade etti.
Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ konuşmasında bağımlı kişilik başka bir nesneye, kişiye veya herhangi bir şeye bağlı olan ve onsuz yaşayamadığını düşünen bir kişilik tip olduğunu belirterek bağımlı davranışın ise belli bir davranış tipine, belli bir eyleme bağımlı olan, yani onu sürekli yapmak isteyen ve gittikçe daha fazla yapmak isteyen kişilerin göstermiş olduğu davranış olduğunu söyledi.

Bağımlılığın çok çeşitli alt dalları olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ uyuşturucu  ve madde bağımlılığının yanı sıra teknolojik ve dijital bağımlılığının da geleceğin Türkiye’sinde söz sahibi olacak genç nesillerimiz için önemli bir tehdit oluşturduğuna dikkat çekti.

Üniversite olarak bağımlılığa yönelik farkındalık kazandırmak amacıyla çeşitli çalışmalar gerçekleştirdiklerini dile getiren Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ  “eğitimciler olarak bizlere düşen vazife de öğrencilerimizi sorumluluklarının bilincinde, iletişim kanalları açık bireyler yetiştirerek onları ailelerinin en kıymetli emaneti olarak sahip çıkmaktır” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe Okanlı, “Neden Bağımlı Oluyoruz ve Bağımlılığın Psikolojisi“  Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Nuray Şimşek, “ Bağımlı Bir Bireyin Annesi Olmak “ Bozok Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Esin Cerit, “Ergenlerde Bağımlılığı Önlemek Mümkün mü “  Yeşilay Yozgat Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Altıkulaç, “ Bağımlılığın Yaşam Kalitesine Etkisi,  Sivil Toplum Kuruluşlarının Bağımlılıktaki Rolü ve Yozgat’ta Neler Yapılıyor “  konuları alanında uzman öğretim üyeleri tarafından yapılan sunumlarla anlatıldı.

17/11/2020 20:23
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ