YOBÜ’DE HERKES İÇİN SİNEMA PROJESİNİN GALA TÖRENİ

YOBÜ’DE HERKES İÇİN SİNEMA PROJESİNİN GALA TÖRENİ

Projesini Üniversitenin Yozgat Meslek Yüksek Okulu Radyo-TV programcılığı programı Öğr. Gör. Batuhan Kalaycı’nın hazırladığı, Sinema Okuryazarları Derneği'nin öncülüğünde, İçişleri Bakanlığı, Yozgat Valiliği ve Üniversitenin destekleri ile Yozgat'ta Sevgi Evleri'nde ikamet eden gençlere altı ay boyunca “Herkes İçin Sinema” başlığıyla verilen eğitimler sonucu çekilen kısa filmlerin Gala Töreni yapıldı.

Yozgat Belediyesi Büyük Sinema salonunda gerçekleştirilen gala törenine Yozgat Valisi Ziya Polat, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Rektör Yardımcısı Şenol Akın, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Neşeli, Yozgat İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Hakkı Yurtlu, Sinema Yazarı Suat Köçer, Öğretim Üyeleri ve projede yer alan sevgi evlerinde kalan çocuklar katıldı.

Programın açılışında bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Üniversitelerin en önemli işlevlerinden birisinin de halka dokunmak, halkın sorunlarına çözüm bulmak olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Yozgat Bozok Üniversitesi her alanda olduğu gibi sosyal farkındalık projeleri ile de önemli başarılara imza atmaktadır. Öğretim Görevlisi Batuhan Kalaycı Hocamız küçük yaşlarda bir hedef olarak önüne koyduğu medya ve sinema alanıyla ilgili hayallerini gerçekleştirmek üzere ciddi bir çaba ve gayret sarf ediyor. Eğer bir şeylere inanıyorsanız, hayalleriniz varsa ve mesleğinizi seviyorsanız, mutlaka ve mutlaka o hayal ettiğiniz şeylere ulaşma yolunda bir başarı elde edersiniz. İşte Öğretim Görevlisi Batuhan Kalaycı Hocamız da Sevgi Evleri özelinde, evlatlarımızın geleceğe hazırlanmasında, onlara anne-baba şefkatinin bir kez daha yaşatılmasında, toplumsal farkındalık ortaya konulmasında, bu çocuklarımızın dünyalarının keşfedilmesinde, kabiliyetlerinin, yetilerinin ortaya konulmasında önemli bir başarıya imza atmıştır. Bu manada İçişleri Bakanlığımızın, Valiliğimizin ve Üniversitemizin desteklediği bu projenin hayata geçirilmesinin çok anlamlı olduğunu gördük.

Altı ay boyunca ilmek ilmek sabırla işlenen bu proje, aslında bir sosyal farkındalık projesinin çok çok ötesine geçti. Zira bu evlatlarımız geleceğin sinemacıları, yönetmenleri, aktörleri, senaristleri olmaya namzet hale geldiler. Yayınlanacak kısa filmlerle de bunu görmüş olacağız.

Yozgat Bozok Üniversitesi akademiaya hitap etmenin sorumluluklarını, eğitim-öğretim kalitesi çerçevesinde sürekli çıtasını yükseltirken, bilgi ve birikimin artırılması konusunda hedeflerini uluslararası düzeye taşırken, sosyal farkındalık projeleri ile de bölgesine, ülkesine hatta insanlığa uluslararası düzeyde de değer katmaya devam etmektedir.

Bu vesile ile çok değerli öğretim görevlisi mesai arkadaşımı kutluyorum. Bu projenin mimarı olan sevgili gençleri de çabalarından, gayretlerinden ve ortaya çıkarmış oldukları eserlerden dolayı da tebrik ediyorum. Projenin başından beri maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen İçişleri Bakanlığımıza, Valiliğimize, ilgili Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki projelerde Yozgat Bozok Üniversitesi her alanda farkındalığını, dokunuşunu, değerini ortaya koyacaktır. Bu değer ve farkındalık bu ülkenin yarınlarının daha müreffeh ve aydınlık olması anlamına gelecektir. Katılımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum.”  

Daha sonra kürsüye gelen Yozgat Valisi Ziya Polat, projeye başından beri inanarak büyük bir özveri ve inançla çalışan, altı aylık eğitimin sonunda büyük bir başarıya imza atan Öğretim Görevlisi Batuhan Kalaycı’ya projede yer alan tüm ekip arkadaşlarına teşekkür etti. Vali Polat, istikbalimiz ve yarınımız olan çocuklarımıza yapılan yatırımların en önemli yatırımlar olduğunu ifade ederek, memleketimiz için, milletimiz ve yavrularımız için yapılan tüm güzel projelerin arkasında ve destekçisi olacaklarını belirtti.

Sunuculuğunu Projenin Koordinatörü Öğretim Görevlisi Batuhan Kalaycı’nın yaptığı Gala Töreni’nde sevgi evlerinde altı ay boyunca sinema, medya alanında eğitim alan çocukların senaryolarını yazıp, yönettiği beş kısa film gösterildi.

Film gösterimlerinin ardından Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ’a, Yozgat Valisi Ziya Polat’a, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Neşeli’ye, Yozgat İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Hakkı Yurtlu’ya ve programa İstanbul’dan katılan Sinema Yazarı Suat Köçer’e katkı ve desteklerinden dolayı plaket takdim edildi.

Programın sonunda projenin eğitim ve film süreçlerinde gönüllü olarak görev alan Radyo Tv Programcılığı programı öğrencilerine ve projede eğitimlerini tamamlayan Sevgi Evlerinde kalan gençlere plaket takdimi ve hatıra fotoğraf çekimi ile Gala Töreni sona erdi.

05/07/2021 22:39
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ