ULUSAL FİKİR YARIŞMASINDA MİMARLIK ÖRENCİLERİNE ‘EŞDEĞER‘ ÖDÜLÜ

ULUSAL FİKİR YARIŞMASINDA MİMARLIK ÖRENCİLERİNE ‘EŞDEĞER‘ ÖDÜLÜ

“Sınırları Kaldırmak: Kavuşmak” temalı Ulusal Aydın Boysan Proje Fikir Yarışmasında Mimarlık Bölümü öğrencilerimiz “Doğanın Asla Ayrılmayan İkilisi Yeşil ve Mavinin Dikişleri” temalı projeleri ile değerlendirme jürisi tarafından “Eşdeğer” ödüle layık görüldü.

Rize Fındıklı Belediyesi ile TMMOB Mimarlar Odası Şubeleri tarafından düzenlenen ve Karadeniz Sahil Yolu başta olmak üzere deniz ile kent arasındaki sınırları kaldırmak, kentlilerin denizle buluşmasını sağlayacak projeler elde etmek üzere hazırlanan Ulusal Aydın Boysan Proje Fikir Yarışmasına Türkiye’nin farklı üniversitelerinden öğrenciler katıldı.

Jüri değerlendirmesi sonucunda projenin anlatım dili, kentin tarihinden ve yörenin geleneksel dokusundan yola çıkarak yapılan analizler, fiziksel anlamda yapılan müdahalelerin yanında kavramsal ve tematik anlamda da soyut değerler üzerinden ilişkiler tanımlamaya çalışılmış olması olumlu bulunarak Üniversite Mimarlık Bölümü öğrencilerinden Muhammed Emin Demirtaş (4. Sınıf), Kübra Kirman (4. Sınıf), Aslı Gürcan (4. Sınıf) ve Samed Erkam Şen (3. Sınıf) “Doğanın Asla Ayrılmayan İkilisi Yeşil ve Mavinin Dikişleri” temalı projeleri ile “Eşdeğer” ödüle layık görüldü.

Mimarlık Bölümü öğrencilerinin başarılarından dolayı bir açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, mimarların bir kenti inşa etmek dışında, o kenti güzelleştirmek ve insanların faydasına sunmak gibi bir misyonu taşıdığını ifade ederek şunları söyledi:  “Hepimizin içinde yaşadığı çağa karşı sorumlulukları var. Mimarlık alanı ise bu sorumluluk alanlarının en önemlilerinden birisi. Hazırladıkları projeler ile aldıkları eğitimin hakkını vererek ödüle layık görülen Mimarlık Bölümü öğrencilerimizi göstermiş oldukları başarıdan dolayı tebrik ediyorum.”

07/07/2021 20:27
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ