ÜNİVERSİTE’DE ‘ KADINA YÖNELİK ŞİDDET’ KONULU ONLİNE PANEL

ÜNİVERSİTE’DE ‘ KADINA YÖNELİK ŞİDDET’ KONULU ONLİNE PANEL

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında düzenlenen panelin açılış konuşmasını yapan Üniversite Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KASAUM) Müdürü Doç. Dr. Canan Koç, şiddetin günümüzün en önemli sorunlarından bir olduğunu belirterek, şiddetin sadece kadının sorunu olmadığına, kadına yönelik şiddetin ise toplumun tamamını ilgilendiren ve çok ciddi insan hakları ihlaline yol açan büyük bir problem olduğuna dikkat çekti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Güney de  25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla üniversitede  farkındalık oluşturmak amacı ile  bu paneli düzenlediklerini belirtti. Prof. Dr. Güney konuşmasında insanlığı doğuran, onu besleyip büyüten, merhametiyle kuşatan en değer varlığın kadınlar olduğuna dikkat çekerek, kadınlara yapılacak en ufak şiddet kırıntısının toplumun en hassas yerinden derin yaralar oluşturacağını dile getirdi.

Kadına yönelik şiddetin psikolojik sosyolojik ve biyolojik çıkarımları olduğunu belirten Prof. Dr. Yücel, kadına yönelik şiddetin çözümünde aile olmanın gereklilikleri olan sevgi, saygı, sadakat ve samimiyetin içselleştirilmesinin önemli bir unsur olduğunu sözlerine ekledi.

Kadınlara değer vermeyen toplumların sağlıksız, ilkel ve istikbali karanlık toplumlar olduğunu belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güney: “Bizim medeniyetimiz aslında kadına en ulvi değeri vererek Allah’ın birer emaneti olarak nitelendirmiştir. Kadına bu kadar değer veren bir medeniyette kadına yönelik şiddetinde nedenlerinin irdelenmesi gerekmektedir. Bu panel aracılığıyla bu sorunlara birlikte çözüm önerileri getireceğimiz bir panel olması temennisiyle emeği geçenlere ve  katılımcılara teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Panel açılış konuşmalarının ardından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nebahat Özerdoğan, “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Sağlık Profesyonellerinin Rolü”, Kocaeli Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Elif Karagün, “Kadın Çocuk Şiddet Bağlamında Spor Çıkış Noktası mıdır?”, Yozgat Barosu avukatlarından Avukat Gülden Ayanoğlu, “Kadına Yönelik Şiddetle Hukuksal Mücadele”, Kayseri Şehir Hastanesi'nde görev yapan Doç. Dr. Yunus Hacımusalar, “Kadına Yönelik Şiddetin Ruhsal Etkileri”, Yozgat  Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Sosyal Hizmet Uzmanı Emel Ünal, “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Uygulamaları”  konulu sunumlar gerçekleştirdi.

26/11/2020 17:43
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ