TÜBİTAK’DAN  ÜNİVERSİTELİ 2 GENCİMİZE BÖLGE BİRİNCİLİĞİ ÖDÜLÜ

TÜBİTAK’DAN ÜNİVERSİTELİ 2 GENCİMİZE BÖLGE BİRİNCİLİĞİ ÖDÜLÜ

TÜBİTAK-2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları bölge değerlendirme sonuçları açıklandı. Ankara bölgesinde Sağlık alanında finallerde temsil edilen Bozok Üniversitesi bölge birinciliği ödülünü kazandı. 

Ankara, Erzurum, İstanbul ve Konya olmak üzere dört bölge merkezinde düzenlenen yarışmada toplam 400 proje 175 jüri üyesi tarafından değerlendirildi. Yapılan bölge değerlendirmeleri sonucunda her bölgede 30 Birincilik (finalist) ve her alanda bir İkincilik ile bir Üçüncülük ödülü sahibini buldu. Final yarışmasına 9 alanda toplam 120 proje katılmaya hak kazandı.

Ankara bölgesinde Sağlık alanında finallerde Bozok Üniversitesi üç projeyle temsil edildi. Buna göre, Tıp Fakültesi öğrencilerimizden Arda Kaan Üner ve Betül Köklü’nün hazırladığı gen tedavisi projesi Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Dr. Öğretim Üyesi Enes Akyüz danışmanlığında Birincilik ödülünü kazandı.

Final yarışması, 9-10 Eylül 2020 tarihlerinde çevrimiçi olarak yapılacak olup ödül alan projeler TEKNOFEST kapsamında sergiye davet edilecekler.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan  Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, hazırladıkları projeler ile Bozok Üniversitesi bölge birinciliği ödülünü kazandıran öğrencilerimizi ve proje danışmanı olan akademisyenimizi tebrik ederek, başarılarının artarak devam etmesi dileğinde bulundu. Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Karadağ, Bozok Üniversitesi adına yapılan güzel çalışmaların, hazırlanan bilimsel projelerin her zaman yanında ve destekçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

 

31/08/2020 20:45
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ