TIP FAKÜLTESİNDE ‘PLASTİK HAYATLAR ve KANSER’ KONULU KONFERANS

TIP FAKÜLTESİNDE ‘PLASTİK HAYATLAR ve KANSER’ KONULU KONFERANS

Üniversite Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamdi Temel, “ Plastik Hayatlar ve Kanser” konulu bir konferans verdi. Tıp Fakültesi konferans salonunda düzenlenen etkinliğe Üniversite Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferit Çiçekçioğlu ve  öğrenciler katıldı.  

Konferans öncesi konuşan Üniversite Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferit Çiçekçioğlu, periyodik zaman dilimlerinde öğrencileri farklı konu ve konuklarla düzenleyeceği konferanslarla bilgilendirerek  daha bilinçli hale gelmelerini sağlayacaklarını söyledi. 

Moderatörlüğünü Üniversite Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. V. Ali Türksoy’un yaptığı konferansta, Üniversite Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamdi Temel, özellikle pandemi döneminde herkesin korona virüse odaklanması nedeniyle özellikle plastik ürünlerin kullanımının arttığına dikkat çekti.

Plastik ürünlerin kullanımının artması dolayısı ile özellikle de sıcak yiyecek ve içeceklerin plastik kaplara konulması dolayısı ile çok fazla kimyasalların çözünerek vücudumuza geçtiğini söyleyen Prof. Dr. Hamdi Temel, belli bir zaman sonra bu çözünen kimyasalların vücudumuzda etkileşimler yaparak zarar verebileceğini dile getirdi.

15/10/2021 04:22
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ