SORGUN’UN ÇİNİ İŞLEMELİ  ÜRÜNLERİNİ AVRUPAYA TRANSFER GİRİŞİMİ

SORGUN’UN ÇİNİ İŞLEMELİ ÜRÜNLERİNİ AVRUPAYA TRANSFER GİRİŞİMİ

Yozgata bağlı Sorgun ilçesinde üretilen çini işlemeli ürün ve eşyaların Avrupa pazarlarına transferi planlanıyor Baden Württemberg Yozgat Dernekler Birliği Başkanı Selahattin Köse, Sorgun’da üretimi yapılan çini malzemelerin  Avrupa ülkelerine ihracı konusunda “Sorgun’un böyle bir değeri var. Bunu neden ekonomiye kazandırmayalım diye düşündük. Bunun için harekete geçtik”dedi.

Baden Württemberg Yozgat Dernekler Birliği Başkanı Selahattin Köse, Kadın Kolları Başkanı Şerife Ergin, dernek üyesi şair Semiha Arasbora ile birlikte Belediye Başkanı Mustafa Erkut Ekinci’yi ziyaret ederek Sorgunun çini işlemeli hediyelik ürünlerin yurt dışında değerlendirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Selahattin Köse, görüşme sonrası yaptığı açıklamada  “Sorgun’un faaliyetlerini ve STK’ların faaliyetlerini biraz daha aktif görüyoruz. Çayıralan’da böyle bir şeyin olmadığını hissettiğimiz için buraya yöneldik.Sorgun’da yapılan çini tabakları gördük. Bunun niçin ticaretini yapmayalım dedik. Buradaki görüşmelerimizi federasyonumuza götürüp mutlaka değerlendirmeyi düşünüyoruz.”dedi.

Sorgun Belediye Başkanı Erkut Ekinci ise aynı konuda  “Bizim de böyle bir fikrimiz vardı. Onunla ilgili bir yer hazırlıyoruz. Ora bittikten sonraki aşamada üretime ve eğitim yapılacak.Bu ürünlerin  Bir yandan da pazarlanmasının sağlanması gerekiyor.. Biz bu konuda niyetliyiz.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Halk Eğitim merkezini gezen Baden Württemberg Yozgat Dernekler Birliği Başkanı Selahattin Köse, burada yapılan işleri yerinde görerek Halk Eğitim Merkezi Müdürü Musa Öcal’dan bilgi aldı.

05/09/2020 20:11
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ