SORGUN İLÇESİNDE OKULLAR LGS SINAVINA HAZIRLANIYOR

SORGUN İLÇESİNDE OKULLAR LGS SINAVINA HAZIRLANIYOR

20 Haziran Pazar günü yapılacak olan LGS sınavı öncesinde, okullar sınava hazır hale getiriliyor. Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kaya, 20 Haziran tarihinde yapılacak olan LGS Sınavına Sorgun’da bin 800 öğrencinin gireceği bilgisini vererek, bu sınavın zorunlu olmadığını ancak sınavla öğrenci alacak okullara girmek için öğrencilerin bu sınavı tercih ettiğini söyledi.

Kaya “İlçemiz merkezinde 15 ve köylerimizde 18 okul olmak üzere toplam 33 okulda öğrencilerimiz bu sınava girecek. 108 derslikte yapılacak sınavlarda 296 öğretmenimiz görev alacak. Öğrencilerimiz kendi okullarında sınava girecek. Sınava girecekleri salonlar sınavdan önceki Perşembe ve Cuma günü dezenfekte edilecek. Sınava girecek öğrencilerimize dezenfektan ve 2’şe maske vereceğiz. Salonlar sosyal mesafeye uygun olarak düzenlenecek. Öğrenci velileri okul bahçesine alınmayacak. Okula gelen öğrencileri bekletmeden içeri alacağız. Öğrencilerimiz yanlarında kimlik, 2 kurşun kalem, kalem traş, silgi ve su getirebilecekler” dedi.

Kaya, iki oturumdan oluşacak sınavın ilk oturumunun 09.30’da başlayıp 75 dakika sürecek ilk oturum sözel sorulardan oluşacağını, 11.30’da başlayacak ve 80 dakika sürecek ikinci oturumun ise sayısal sorulardan oluşacağını sözlerine ekledi. (OĞUZHAN SAYDAM)

16/06/2020 18:21
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ