SORGUN’DA ÖĞRENCİLERE HAYVAN HAKLARI SEMİNERİ

SORGUN’DA ÖĞRENCİLERE HAYVAN HAKLARI SEMİNERİ

Sorgun Can Dostları ve Doğa Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Ayşe Akbaş tarafından Saray Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine “Hayvan hakları” konulu seminer verildi.

Okul Müdürü Menderes Kılınçarslan’ın daveti üzerine bu seminerin düzenlendiğini ifade eden Akbaş, Türkiye’de 16 yıldır hayvan hakları kanunu bulunduğunu, ancak bu kanundan bir çok insanın ve kurumun haberi olmadığını belirtti.

Hayvan haklarının bu kanunla güvence altına alındığını vurgulayan Akbaş “İnsanlarımızın, özellikle de çocuklarımızın bu konuda bilinçlendirilmesi büyük önem taşıyor.   Çocuklarda doğa ve hayvan sevgisini geliştirmek amacıyla düzenlediğimiz bu seminerlerin yararlı olduğuna inanıyorum. Her geçen gün ve her geçen yıl bir önceki döneme göre daha çok ilerleme kaydediliyor. Hem sosyal medyada hem televizyonlarda gündeme gelmesi ile birlikte belediye başkanları, halk, kurum ve kuruluşlarda ilerleme kaydediliyor” dedi.

Sokak hayvanlarının barınması ve kısırlaştırılması konusunda belediyelerin bir çoğunun çalışmalar yaptığını dile getiren Akbaş “Belediyeler geçici hayvan bakım evleri kuruyorlar. Yozgat ve Sorgun’da hayvanlar için bakım evleri var. Bunu bir hayvan hastanesi olarak tabir edebiliriz. Belediyeler sokaktaki hayvanları tedavi etmek ve kısırlaştırmak için bu bölgeleri kullanıyor” ifadelerini kullandı. (sorgunpostasi.com)

03/04/2021 22:26
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ