SARAYKENTTE ÖGRETMENLERE ‘AFETE HAZIRLIK EĞİTİMİ ‘ SEMİNERİ

SARAYKENTTE ÖGRETMENLERE ‘AFETE HAZIRLIK EĞİTİMİ ‘ SEMİNERİ

Saraykent Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Afete Hazırlık Eğitimi semineri düzenlendi. Saraykent Şehit Beytullah Yeşilay İmama Hatip Ortaokulu Konferans Salonunda gerçekleştirilen  eğitim seminerine  İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Doğan, Şube Müdürleri,  öğretmenler ve idareciler katıldı. 

Yozgat'ta yapılan eğitici seminerine katılan Halk Eğitim Müdürü Adem Şahin tarafından öğretmenlere verilen eğitimde afet öncesinde ve sonrasında yapılması gerekenleri anlattı.

Adem Şahin katılımcılara konuya ilişkin şunları anlattı :

" Afetler, insanların korkulu rüyası gibidir. Ne zaman ortaya çıkacağı bilinmez ve insanların afetlere nerede, nasıl yakalanacağı belli değildir. Bu durum, afet eğitiminin önemini gözler önüne sermektedir. Son günlerde yaşanan depremler sebebiyle de afet bilinci kazanmanın ne kadar önemli olduğu ortaya çıkmaktadır. Temel afet eğitimi, deprem başta olmak üzere sıkça rastlanan afetlere yönelik temel eğitimleri içeren programlardır. Afetlerin öncesinde, afetler sırasında ve sonrasında yapılması gerekenler konusunda toplumu bilinçlendirme faaliyetleridir. Bu eğitim, topluma afet bilinci kazandırılmasını hedeflemektedir. Afet durumunda toplumsal farkındalığa ulaşmak, afet risklerine karşı bilinçlenmek, afet risklerinin ortadan kaldırılması veya azaltılmasını sağlamak gibi hedefler de içermektedir.Afetlerin ilk 72 saati için hazırlıklı olunması, afetlerde doğru davranışların öğrenilmesi ve bunların uygulaması gibi hedefleri de bulunmaktadır.”

10/10/2021 01:42
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ