REKTÖR İDDİASINI TEKRARLADI: YOBÜ MARKA ÜNİVERSİTE OLACAK

REKTÖR İDDİASINI TEKRARLADI: YOBÜ MARKA ÜNİVERSİTE OLACAK

Bozok Üniversitesinin fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında görev yapan öğretim görevlileri ile  bir araya gelen Rektör Prof.Dr. Ahmet Karadağ Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmasında YOBÜ’nün marka üniversite olacağına ilişkin iddiasını tekrarladı.Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Prof. Dr. Şenol Akın, Prof. Dr. Yücel Güney, Genel Sekreter Prof. Dr. Uğur Kölemen katıldığı toplantı  gün içinde iki aşamada tamamlandı.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, öğretim görevlilerine hitaben yaptığı konuşmada 2020 yılında tüm dünyayı sarsan ciddi bir salgın süreci ile karşılaşıldığını, bu süreçte uzaktan eğitim konusunda ciddi bir başarı sergilediklerini ve bu başarıda tüm idari ve akademik personelin katkısı olduğunu ifade etti. Rektör Karadağ, yaşanan salgın sürecinin uzaktan eğitimi zorunlu kılarken bir yandan da hibrit eğitimi de teşvik ettiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “YÖK Başkanımız son yapılan açıklamalarla birlikte yüzde 40 oranında online eğitime geçişi yani hibrit eğitimi teşvik etmektedir. Uzaktan eğitim konusunda Yozgat Bozok Üniversitesi kimliğine yakışır şekilde biz bu işin üstesinden geldik ve yaz okuluyla da bunu taçlandırmak istiyoruz. Bu noktada bizler lisansüstü eğitimler de dâhil olmak üzere örnek alınan bir üniversite olmayı hedefliyoruz.”

“Hedeflerimizi ve hayallerimizi gerçekleştirme yolunda gece-gündüz çalışıyoruz.”

“Bizler üniversite yönetimi olarak hedefleri hayalleri olan bir üniversite olma yolunda bu hedef ve hayallerimizi gerçekleştirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Bu manada üniversitemizin akademisyenleri olarak sizler de üniversitemize değer katan, fark katan, farkını fark ettiren işlere imza atıyorsanız en büyük reklamımız bu olacaktır. Eğitim-öğretimdeki kalite, akademideki kalite üniversitenin en büyük reklamıdır. Akademi, artık bir kadroyla üniversiteye sadece adım atma yeri değildir. Bu mantık çok gerilerde kaldı. Akademide kendini geliştirmek bir zorunluluktur. Salt görevlerden ziyade akademiye yakışır tarza kendinizi geliştirmek, yenilemek akademisyenliğin sorumluluklarını yerine getirmek, bu vazifenin olmazsa olmaz misyonudur.”

“Bir başarı hikâyesini hep birlikte yazmak istiyoruz.”

Rektör Prof. Dr. Karadağ, “Marka Üniversite” olma yolunda atılan adımlara da dikkat çekerek sözlerini şöyle tamamladı: “Bildiğiniz gibi Üniversitemiz endüstriyel kenevir alanında ihtisaslaşan üniversite seçildi. Şu an dünyada iki üniversite, Kaliforniya Üniversitesi ve Yozgat Bozok Üniversitesi bu alanla ilgili faaliyet göstermektedir. Yozgat Bozok Üniversitesi bu anlamda da büyük bir mesafe kat etti. Bu başarı hikâyesinin yazılmasında sizlerin çok büyük katkıları var. Birlikte ve beraberce Yozgat Bozok Üniversitesi’ni marka üniversite yapacağız. Biz bir ilki başarmak istiyoruz. Bölgesel kalkınma odaklı bölgesinde konuşlanmış fabrika ve fabrikaların olduğu ihtisas üniversitesi olmak istiyoruz. Bu potansiyelleri harekete geçirmek istiyoruz. Bu manada göreve geldiğimiz gün belirlediğimiz sloganımızı tekrar etmek istiyorum: Kararlılıkla, Başarıya… Bizler inanıyorduk. İnanmak başarmanın yarısıdır. Aynı zamanda kararlıydık. Sizlerden de bu ailenin ferdi olarak aynı kararlılık ve inançla, başarıya odaklanmanızı ve gayret sarf etmenizi istiyoruz.

11/06/2020 18:22
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ